دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در این زمینه گفت: «سه کشور ایران و روسیه و چین کشورهای اصلی هستند و از پاکستان، برزیل، عمان، هندوستان و آفریقای جنوبی نیز دعوت شده و این کشورها اعلام کردند ناوگروههای آنها در این رزمایش حضور پیدا خواهند کرد».
به دنبال اعلام برگزاری این رزمایش، تحلیلگران نظامی روز شنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشتند: «ائتلاف جدید ضد ناتو به آرامی در حال شکل گیری است. کره شمالی را میتوان به این چهار کشور اضافه کرد. ما شاهد ائتلاف نظامی در جهان خواهیم بود که از نظر میزان تسلیحات، فناوری پیشرفته و تجربه نظامی یکی از قدرتمندترینهاست.»
آنها افزودند: چین و روسیه پیش از این بر سر ایجاد مرکز علمی مشترک برای توسعه فناوری نظامی توافق کردهاند. ایران نیز تایید کرده که هواپیماهای جنگی پیشرفته «سوخو- ۳۵» را از روسیه دریافت میکند. کره شمالی نیز اولین ماهواره تجسسی خود را به مدار زمین ارسال کرد. باورنکردنی است که چگونه بایدن و دولت ناتوانش توانستند در عرض ۲ سال جهانی چند قطبی ایجاد کنند.
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با حضور نیروهای دریایی چین، روسیه، جمهوری اسلامی ایران و با حضور یگانهای شناور و پروازی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واپسین روزهای اسفند سال گذشته در شمال اقیانوس هند برگزار شد.
ایران در روزهای گذشته ناوشکن ۱۴۰۰ تنی «دیلمان» با قابلیت پرتاب موشکهای کروز و اژدر را به ناوگان خود اضافه کرد. «دیلمان»، پنجمین فروند از ناوشکنهای پروژه موج و از کلاس جماران، توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و تحت نظارت این نیرو، در مجموعه صنایع دریایی ساخته شده و از امروز به ناوگان شمال نیروی دریایی راهبردی ارتش ملحق شد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نوشت نیروی دریایی ایران روز دوشنبه یک ناوشکن با قابلیت پرتاب موشکهای کروز به ناوگان خود در دریای خزر اضافه کرد. ناوشکن ۱۴۰۰ تنی دیلمان ۹۵ متر طول و ۱۱ عرض دارد و قادر است اژدرها را حین حرکت با سرعت ۳۰ گره دریایی پرتاب کند. ناوشکن دیلمان میتواند بیش از ۱۰۰ هدف شامل شناور، پهپاد، بالگرد، زیردریایی و هواپیما را به طور همزمان شناسایی کند.