به گزارش پایروس،سید روحاله لطیفی در خصوص کارنامه تجارت ایران با آفریقا اظهار داشت: صادرات کشور در هفت ماهه امسال به قاره آفریقا یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۴۳۴ میلیون دلار بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه ۳۳ درصد در وزن و ۵۳ درصد در ارزش کاهش داشته است.
سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارتخانه صنعت معدن و تجارت ایران افزود: واردات از آفریقا هم در هفت ماهه امسال ۳۸ هزار و ۱۲۲ تن کالا به ارزش ۴۷ میلیون و ۴۳۴ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه با کاهش ۴۲ درصدی در وزن و ۲۱ درصدی در ارزش همراه بوده است .
لطیفی در خصوص مقاصد صادراتی کالاهای ایران به قاره آفریقا گفت: غنا با خرید ۱۱۶.۳میلیون دلار ، مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی بوده و پس از آن آفریقای جنوبی با خرید ۸۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶۱.۴ میلیون دلار، نیجریه با ۴۶.۵ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۰ میلیون دلار، کنیا ۲۸.۳ میلیون دلار و سومالی با ۱۶.۵ میلیون دلار، سودان ۷.۱ میلیون دلار، لیبی با ۵.۵ میلیون دلار، جیبوتی ۵.۱ میلیون دلار، الجزایر با ۴.۹ میلیون دلار، کنگو با ۳.۴ میلیون دلار ، ساحل عاج ۳.۴ میلیون دلار به ترتیب خریداران بالای یک میلیون دلار کالاهای ایرانی بودند.
وی افزود : مراکش،سنگال ،اوگاندا، تونس، مولداوی، اتیوپی،بورکینافاسو، مصر، موریتانی، کامرون، موریس ، مالی ، نیجر، گابن، برونئی، سیشل، گینه، زامبیا، بنین، آنگولا، گواتمالا،ماداگاسکار، زیمباوه، گویان و رواندا خریداران کالاهای ایرانی در قاره آفریقا با خرید کمتر از یک میلیون دلار بودند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه ی صمت در خصوص مبدا واردات کالاهای آفریقایی به ایران توضیح داد: در هفت ماهه نخست امسال آفریقای جنوبی با فروش ۱۱.۵ میلیون دلار، زامبیا با ۶.۴ میلیون دلار، غنا ۵.۹ میلیون دلار، تانزانیا ۵.۴ میلیون دلار، سیشل ۵.۳ میلیون دلار ، کنیا. ۵.۲ میلیون دلار، اوگاندا ۲.۹ میلیون دلار، کنگو ۱.۷ میلیون دلار، اتیوپی ۱ میلیون دلار و سوازیلند، مصر، موریس، مراکش، سیرالئون، نیجریه ، رواندا، جیبوتی، ماداگاسکار و الجزایر به ترتیب کشورهای فروشنده کالا به ایران بودند.
وی در پایان افزود : از ابتدای سال تا پایان مهرماه ۳۸ کشور آفریقایی خریدار مستقیم کالا از ایران و ۱۹ کشور آفریقایی هم فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند.