رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران اظهار داشت: بهطور طبیعی هر چقدر قیمت مواد اولیه افزایش پیدا کند قیمت محصول نهایی نیز افزایش می یابد، همچنین در حال حاضر به دلیل کمبود ماهی صید داخلی وضعیت کارخانجات تولیدکننده کنسرو ماهی خوب نیست، زیرا شناورهای ما یک ماه دیرتر به اقیانوس هند رفتند؛ بنابراین با یک ماه تاخیر باز می گردند که همین امر در کاهش مواد اولیه تولید به کارخانجات نقش بسزایی دارد.
لزوم کنترل و نظارت بر قیمت ماهی تون صید داخلی
وی با بیان اینکه صنعت کنسرو ماهی با شرایط نابسامانی روبهروست، تصریح کرد: ما دو راه حل پیشنهاد کرده ایم؛ یکی تسهیل واردات تون ماهیان و دیگری تشکیل کارگروهی با حضور دستگاه های ذیربط از جمله سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان شیلات ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان تعزیرات حکومتی، سندیکای صنایع کنسرو ایران و اتحادیه صیادی تا قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی تون صید داخل مشخص شود.
بختیاری بر این باور است که شناورهای صیادی داخلی برای انجام صیدشان از سوخت یارانه ای استفاده می کنند و به طور طبیعی باید کنترلی روی قیمت ماهی تون به عنوان مواد اولیه کنسرو ماهی باشد که علیرغم مکاتباتی که سندیکا داشته هنوز ساز و کار موثر و مثبتی رخ نداده است.
قیمت ماهی تن داخلی بیش از نرخ های جهانی
این مقام صنفی گفت: قیمت جهانی ماهی تون اکنون نزدیک به ۲.۵ دلار است که روند رو به کاهش دارد، بنابراین ملاحظه میشود که قیمت جهانی این محصول کمتر از قیمت ماهی تون صید داخلی است.
وی اضافهکرد: درحالی که کیفیت ماهی تون وارداتی به دلیل روش صید و انجماد صنعتی به مراتب از لحاظ کیفیت، ضریب استحصال و بازده تولید بالاتر از ماهی تون صید داخلی است که با روش های سنتی برداشت می شود.
بختیاری افزود: اکنون ممنوعیتی برای واردات تون ماهیان نداریم، اما مشکل تامین ارز داریم که لازم است برای تسهیل واردات بانک مرکزی، گمرک، سازمان دامپزشکی، سازمان کشتیرانی هماهنگی بین بخشی بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: در یکسال گذشته علاوه بر قیمت ماهی تون، نرخ قوطی، درب، حمل و نقل، کارگری ، آب و برق و گاز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است که این مهم نیز در قیمت تمام شده این محصول اثر دارد.
به گفته رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران، اکنون با توجه به قیمت مواد اولیه تولید، نرخ مصرف کننده کنسرو ماهی تن ۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان توسط سندیکا تعیین شده است که مورد انتقاد برخی تولیدکنندگان قرار گرفته است که این قیمت به صرفه نیست، بنابراین برای روز دوشنبه آتی جلسه ای با تولیدکنندگان خواهیم داشت تا در صورت کنترل قیمت ماهی تون صید داخلی، قیمت کنسرو ماهی افزایش پیدا نکند.
وی افزود: هرگونه افزایش قیمت کنسرو ماهی موجب کاهش مصرف و ضرر تولیدکنندگان کنسرو ماهی خواهد شد.
بختیاری اظهار داشت: اکنون ۱۰۰ کارخانه کنسرو ماهی در کشور داریم که کمتر از ۵۰ درصد آنها فعال هستند و کارخانه های فعال هم با نیمی از ظرفیت خود کار می کنند که این روند نگران کننده است