به گزارش پایروس فخرالدین عامریان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل، ارزش کل تجارت بین دو کشور را حدود ۹ میلیارد دلار برآورد کرد و در توضیح جزئیات بیشتر از ارزش تجارت طرفین گفت: سالانه ۷ تا ۸ میلیارد دلار کالا از برزیل به ایران وارد میشود، واردات برزیل به ایران شامل کالاهای اساسی مانند ذرت دامی، دانه سویا، کنجاله سویا، روغن خوراکی، شکر و گوشت است.
وی افزود: در مقابل ایران سالانه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کالا به برزیل صادر میکند، از این رقم حدود ۲۰۰ میلیون دلار محصولات غیرپتروشیمی و حدود یک میلیارد دلار محصولات پتروشیمی بهویژه اوره است.
عامریان در ادامه از تداوم جریان تهاتر کالا بین دو کشور گفت و خبر داد که در آینده نزدیک یک هیات تجاری ایرانی متشکل از فعالان بخش خصوصی با همکاری سازمان توسعه تجارت به برزیل خواهند رفت.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل همچنین از عزم ایران برای ایجاد بانک مشترک با برزیل خبر داد و گفت: در تلاش هستیم با ارتباطگیری با دو بانک برزیلی و ایجاد بانک مشترک بین ایران و برزیل مبادلات تجاری با این کشور را به صورت مستقیم انجام دهیم، نتیجه این امر در آینده اعلام خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مبادلات اقتصادی طرفین با دلار و یورو صورت میگیرد.
عامریان دلیل حضور کمرنگ ایران در بازار برزیل در مقایسه با حجم صادرات محصولات برزیلی به بازار ایران را به این شرح توضیح داد: تجار ایرانی شناخت زیادی از بازار برزیل ندارند، مسافت ایران با برزیل زیاد است و تجارت با آن نیاز به زیرساختهای حمل و نقلی دارد، در حال حاضر کشتیهای ایرانی به طور مستقیم به مقصد برزیل نمیروند.
وی افزود: ایرانیها همچنین در انتقالات مالی با برزیل مشکل دارند، همان مشکلی که به دلیل تحریمها در تجارت ایرانیها با دیگر کشورهای جهان نیز وجود دارد، بنابراین ترجیح تاجران ایرانی این است که به منظور تسهیل جریان تجارت با کشورهای همسایه کار کنند.
رئیس اتاق ایران و برزیل خاطرنشان کرد: علاوه بر اینها اقلامی که از برزیل به ایران وارد میشود مواد غذایی هستند که شامل تحریم نمیشود، اما ایرانیها بیشتر محصولات پتروشیمی میفرستند که مشمول تحریم هستند.