به گزارش پایروس به نقل از المیادین، بازرگانان از غرب آفریقا تأثیر تحریمها علیه نیجر بر جابجایی کالاها و خدمات در سراسر منطقه ساحل را محکوم کردند.
به گزارش تلویزیون «آفریقا ۲۴»، بازرگانان تخمین میزنند که ضرر و زیان آنها به میلیاردها دلار در نتیجه از دست دادن فروش خود به بازار نیجریه و کشورهای همسایه رسیده است.
پس از کودتای ضد غربی ۲۶ جولای ۲۰۲۳ (۴ مرداد ۱۴۰۲) در نیجر، بسیاری از سازمانهای بین المللی و دولتها معاملات خود را با این کشور غرب آفریقا متوقف کردند.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا«اکوواس» (ECOWAS) نیز نیجر را محاصره کرد که منجر به بسته شدن مرزهای مشترک آن با تعدادی از کشورهای همسایه شد.
کشور نیجریه نیز به نوبه خود از اثرات تحریمهای اعمال شده بر نیجر به عنوان یک کشور همسایه رنج میبرد. در هفت ایالت در شمال نیجریه، اقتصاد عمدتاً مبتنی بر کشاورزی است و بازرگانان آنجا بستن مرزها را ضرر بزرگی برای خود میدانند.
به گفته ابراهیم دندکتا، رئیس مجمع اقتصادی آروا، حجم مبادلات رسمی ثبت شده تنها در یک سال گذشته بین نیجریه و نیجر حدود ۲۴۰ میلیون دلار بوده است و حجم مبادلات واقعی و غیررسمی بیش از. بیش از ۶۵۰ میلیون دلار در سال برآورد شده است.
تأثیرات بسته شدن مرزهای نیجر به طور فزایندهای بر روی فعالیتهای تجاری احساس میشود و صف کامیونهای حامل مواد غذایی که از ورود به نیجر در پستهای مرزی مسدود شده اند، گویای وسعت این مشکل است.
در دوم آگوست ۲۰۲۳، نیجریه در راستای تحریمها علیه همسایه خود نیجر، عرضه برق به این کشور را قطع و اشاره کرد که ۷۰ درصد برق مصرفی در نیجر از نیجریه تامین میشود.
چند روز پس از کودتا در نیجر جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به اکوواس تحریمهایی را علیه نیجر اعمال کرد، به طوری که تمام معاملات تجاری و مالی بین نیجر و همه کشورهای عضو آن متوقف شده و داراییهای نیجر در بانک های مرکزی کشورهای این گروه مسدود شد.
ژنرال عبدالرحمن تیانی، رئیس شورای انتقالی نیجر، تحریمهای اعمال شده توسط جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا(اکوواس) در واکنش به کودتا را رد و آن را غیرقانونی، ناعادلانه و غیرانسانی توصیف کرد.
پایان پیام/