امروز ۱۷ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گردش ۱۷ درصد نقدینگی کشور در بورس کالا

گردش نقدینگی کشور در بورس کالا

به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، سید جواد جهرمی امروز ۲۶ مردادماه، در همایش سرمایه‌گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه اظهار کرد: بورس کالا سال گذشته ۱۱۸ میلیون تن معامله داشته که سهم خراسان رضوی ۶ درصد بوده و نسبت به سال قبل از آن ۷۰ درصد رشد داشته است. افزایش حجم و ارزش معاملات شرکت افزایش یافته و از ۱۶ به ۲۴ همت رسیده است.

وی بیان کرد: قرار شد بین ما، استاندار و بانک‌های خراسان رضوی توافقاتی انجام شود تا به خرید مواد اولیه و سرمایه در گردش شرکت‌ها کمک کند. به دنبال این هستیم که بتوانیم سلف مسکن را نیز در استان پایه‌گذاری کنیم و به عنوان نمونه موفق پیش ببریم. در زمینه زعفران نیز توافقاتی داشتیم و قرار بود کمیته‌ای بین اتاق بازرگانی و بورس کالا شکل بگیرد تا موضوع را بررسی کنیم. از ۱۷ انبار، ۱۳ انبار پذیرفته شده و ارزش معاملات زعفران ۷ همت بوده که این موضوع باعث استانداردپذیری واقعی در حوزه زعفران شده است.

جهرمی با بیان اینکه ما بازاری به نام شمش طلا راه انداختیم، عنوان کرد: بازار شمش را از ابتدای سال راه انداختیم و امروز یک تن شمش به ارزش ۳۴۰۰ میلیارد تومان معامله شده است. ۳ تن شمش در انبار داشتیم اما تاکنون کسی به سراغ شمش‌ها نرفته بود و نمی‌دانستند چقدر شمش طلا داریم. از زمانی که بازار راه افتاده قیمت سکه در حال متعادل شدن است. ما با این بازار، شمش را استانداردپذیر کرده و خالی‌فروشی نکردیم. ۱۲ کیلو طلا نیز تحویل داده شده است.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران با اشاره به اینکه برخی از افراد به دنبال تعطیلی بازار شمش طلا هستند، افزود: مگر در کشور دنبال این نیستند که برای دولت درآمد کسب شود؟ بودجه شرکتی که شمش می‌فروخت ۱۲۵۰ میلیارد تومان بوده و الان با فروش شمش در چهار ماه ۱۴۰۰ میلیارد تومان به دست آورده و بیان شده که بودجه شرکت ۵ هزار میلیارد شود. در حال حاضر مردم با ۳۰۰ هزار تومان هم می‌توانند شمش خریداری کنند اما برخی می‌گویند این بازار باید تعطیل شود.

وی با اشاره به اینکه بورس کالا با ۱۱۸ میلیون تن محصول معامله شده ۹ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: ۱۷ درصد نقدینگی کشور در بورس کالا گردش می‌کند که معادل ۵۷ درصد تجارت خارجی کشور است. نمی‌توان بورس کالا را از کشور کنار گذاشت.

خراسان رضوی ۲.۳ درصد ارزش کل بازار فرابورس را دارد

در ادامه محمدعلی شیرازی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، اظهار کرد: خراسان رضوی ۸ درصد جمعیت کشور و ۵ درصد تولید ناخالص کشور را دارد، اما در فرابورس ۲.۳ درصد ارزش کل بازار فرابورس را دارد. خراسان رضوی ۲۸ شرکت در فرابورس دارد که ۱۰ شرکت در تابلوهای اصلی و ۱۸ شرکت در بازار پایه هستند که این بازارهای پایه چندان خوب نیستند.

وی بیان کرد: ۳۰ شرکت در آستانه عرضه داریم. شرکت فرابورس ایران از ابتدای سال تاکنون ۱۰ عرضه اولیه داشته که سه عرضه اولیه مربوط به خراسان رضوی بوده است. این ۱۰ عرضه اولیه ۳۵۶۵ میلیارد تومان تامین مالی داشته که سهم استان ۱۲۶۰ میلیارد تومان بوده است.

شیرازی گفت: شاید آنچه مهمتر از سرمایه‌گذاران است افرادی هستند که مشتاق تامین مالی باشند. در بازار سرمایه ایران برای سرمایه‌گذاری کارهای زیادی انجام شده اما تامین مالی توسط ابزارها مغفول مانده است. شرکت‌های پروژه اخیرا در فرابورس پذیرش می‌شوند، شرکت‌هایی که پروژه‌های خوب و محکمی داشته و صلاحیت لازم را دارند.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران عنوان کرد: خراسان رضوی سومین استان فعال در تامین مالی جمعی است. استان ۶ طرح موفق با حدود ۹۰ میلیارد تومان داشته که عدد کمی بوده اما رشد آن نویدبخش است.

ظرفیت بسیار خوبی در تولید برق تجدیدپذیر در خواف وجود دارد

در بخش دیگری از این همایش علی نقوی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران اظهار کرد: خراسان رضوی در حوزه بورس انرژی در چند بخش ظرفیت دارد. بخش اول حوزه برق است. ظرفیت بسیار خوبی در تولید برق تجدیدپذیر در خواف وجود دارد که یکی از بهترین کریدورهای برق است.

وی خاطرنشان کرد: در ساختار سرمایه‌گذاری کشور مشوق‌های بسیار خوبی برای ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایجاد شده که تمام صنایع کشور مکلف شدند یک درصد برق را از شرکت‌های تجدیدپذیر تهیه کنند. از خردادماه امسال تالار برق سبز را ایجاد کردیم. هیچ کدام از صنایعی که برق را از تالار برق سبز خریداری کردند خاموش نشدند و در تابستان امسال تولیدشان افزایش پیدا کرد.

نقوی با بیان اینکه با همکاری وزارت نیرو و سازمان بورس در تدارک راه‌اندازی صندوق پروژه و تاسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر هستیم، تصریح کرد: آمادگی داریم در راستای تامین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خدمت سرمایه‌گذاران استان باشیم. با شرکت برق منطقه‌ای خراسان رضوی نیز در خصوص راه‌اندازی تابلوی برق منطقه‌ای صحبت‌هایی داشتیم اما متوقف شد که امیدواریم مجدد از طریق استانداری پیگیری شود.

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران بیان کرد: نیاز استان به آب و پساب موجب شد راه‌اندازی بازار پساب در دستور کار بورس انرژی قرار بگیرد که پساب ۸ شرکت آب و فاضلاب استان پذیرش شده است.

وی ادامه داد: ظرفیت بعدی در خانگیران بوده که پالایشگاه میعانات گازی داریم و در بورس انرژی عرضه می‌شود. صادرات فرآورده‌ها به افغانستان موجب می‌شود تولیدات افزایش پیدا کند.

نقوی اضافه کرد: ظرفیت بسیار مهم استان در صادرات فرآورده‌های نفتی بوده که عمده صادرات بورس انرژی به مقصد افغانستان است. این صادرات در کنار خود توسعه‌های دیگری را نیز به دنبال دارد.

انتهای پیام

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی