امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کمی آشنایی با پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی (ص)

پایگاه خبری پایروس، پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) در سال ۵۷۰ میلادی معروف به عام‌الفیل در ۱۷ ربیع‌الاول ۵۳ سال قبل از هجرت از پدری به نام عبدالله و مادری به نام آمنه در مکه متولد شدند که مقارن با دوران حکومت انوشیروان در ایران بود. در قرآن کریم چهار بار نام پیامبر اکرم به اسم محمد و یک بار به اسم احمد آمده است. پیامبر اکرم ( ص ) از قبیله قریش بودند و گفته‌اند که قریش در عرب، نام ماهی بسیار بزرگی در دریاهاست و چون قبیله قریش در زمان خود بسیار بزرگ و مهم و تاثیر گذار بوده به این نام مشهور شده است. ابوطالب عموی حضرت محمد (ص)، ایشان را در سن ۱۰ سالگی وارد عرصه کار و تجارت و فعالیتهای اجتماعی نمودند و ایشان آنقدر در کار و تلاش و ارتباط با مردم و… موفق و درستکار و مورد اعتماد بودند که به “محمد امین” شهرت یافتند. حضرت محمد در سن ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه که بانویی پاکدامن و عفیف و خوشنام در کسب و کار بودند ازدواج کردند. پیامبر (ص) فرزندانی از جمله به نامهای عبدالله ، ام کلثوم ، فاطمه (س) و… دارند.
پیامبر گرامی اسلام (ص) در سن ۴۰ سالگی به پیامبری مبعوث شدند و معجزه ایشان نیز قرآن کریم می‌باشد . یک شب که دشمنان قصد حمله و کشتن پیامبر را داشتند حضرت علی علیه السلام در بستر پیامبر خوابیدند که به ” لیله‌‌المبیت ” مشهور است. پیامبر گرامی اسلام پس از مراسم حج سال دهم هجرت که به حجه الوداع نام گرفت بنابر فرمان الهی، حضرت علی علیه السلام را به عنوان جانشین بعد از خود به مردم معرفی کردند و فرمودند که : الا من کنت مولاه فهذا علی مولاه.
پیامبر گرامی اسلام در ۲۸ صفر سال ۱۱ هجری قمری در سن ۶۳ سالگی به شهادت(رحلت) رسیدند و مرقد مطهرشان در شهر مدینه عربستان می‌باشد. حضرت محمد (ص) می‌فرمایند که: من دو یادگار گرانبها و ارزشمند را بین شما مردم به جا می‌گذارم: قرآن و اهل بیت (عترت). از بیانات گهر بار حضرت محمد (ص) است که میفرمایند: بهترین شما کسی است که قرآن را یاد گرفته و به دیگران نیز یاد بدهد.
پیامبر گرامی اسلام (ص) در کنار تمام فضایل الهی و انسانی که داشتند سه ویژگی برجسته دارند:
۱ – خوش اخلاق
۲ – خوش تیپ ( همواره آراسته و مرتب و نظیف )
۳ – خوش فکر

از پیامبر اکرم سوال کردند که بدبخت کیست ؟ فرمودند هرکس بد اخلاق است ، بدبخت می‌باشد. بالای سر مرقد مطهر پیامبر گرامی اسلام یک تابلویی نصب است که روی آن نوشته: نبی عظیم خلقه ، الخلق الذی عظمه الرحمن فی سید الکتب. یعنی : اینجا مرقد پیامبری  است که خلق و خو و شخصیت ایشان بسیار با عظمت است . همان خلق و خو و شخصیتی که خدای رحمان در سید و سرور کتابهای آسمانی ( قرآن ) آنرا تعظیم و تکریم کرده است . که فرمود : و انک لعلی خلق عظیم. شهید والا مقام علامه مرتضی مطهری کتابی دارند به نام “پیامبر ام ” که خواندنی است.

خدایا ما را با قرآن و عترت زنده بدار و با قرآن و عترت بمیران و با قرآن و عترت محشور فرما .
آمین یا رب العالمین .

منبع:آشنایی با قرآن و عترت
✍ حسن خسروی.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی