امروز ۱ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چین از سازمان تجارت جهانی علیه اتحادیه اروپا شکایت کرد

چین-از-اتحادیه-اروپا-شکایت-کرد

اتحادیه اروپا قبلا تعرفه واردات خودروهای الکتریکی از چین را افزایش داده بود. چین شکایتی را به سازمان تجارت جهانی (WTO) به دلیل اقدامات اعمال شده توسط اتحادیه اروپا (EU) در مورد خودروهای الکتریکی (EV) ساخت این کشور آسیایی تنظیم کرده است.

 

اتحادیه اروپا تصمیمی را برای اعمال تعرفه های ۸ تا ۳۵ درصدی بر واردات خودروهای برقی چین برای مدت پنج سال نهایی کرده است. این حکم هفته گذشته تحقیقات یک ساله بروکسل را به پایان رساند و ادعا کرد که چین از یارانه های ناعادلانه سود می برد. عوارض جدید علاوه بر تعرفه ۱۰ درصدی استاندارد اتحادیه اروپا برای واردات خودروها اعمال خواهد شد.

وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه اعلام کرد که «چین قاطعانه با این تصمیم مخالف است» و به منظور حفاظت از منافع توسعه صنعت خودروهای الکتریکی و همکاری جهانی تحول سبز، چین تصمیم گرفته است علیه آخرین طرح ضد اتحادیه اروپا شکایت کند.

این وزارتخانه افزود: مایه تاسف است که می‌بینیم طرف اروپایی احکام نهایی را برای اعمال تعرفه‌های جبرانی بالا بر خودروهای برقی چینی علی‌رغم مخالفت‌های متعدد طرف‌های مربوطه، از دولت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا، صنایع و مردم اعلام می‌کند.

سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه گفت: تصمیم اتحادیه اروپا فاقد مبنای واقعی و قانونی است و قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می کند. آنها این حکم را به عنوان حمایت از تجارت به نام تحمیل وظایف متقابل توصیف کردند.

بروکسل استدلال کرده است که این تعرفه ها برای محافظت از خودروسازان اروپایی در برابر رقابت ناعادلانه ضروری است، زیرا ادعا می کند تولیدکنندگان چینی از یارانه های دولتی بهره می برند. با این حال، برخی از اعضای بلوک، از جمله آلمان و مجارستان، به شدت با وضع تعرفه ها مخالفت کرده اند.

اتحادیه اروپا بزرگترین بازار خارج از کشور برای سازندگان خودروهای برقی چینی است. بر اساس تحقیقات اخیر، ارزش واردات خودروهای برقی چینی از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ از ۱.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۱۱.۵ میلیارد دلار افزایش یافت که ۳۷ درصد از کل واردات خودروهای الکتریکی به این بلوک را تشکیل می داد.

پکن بارها هشدار داده است که اگر اتحادیه اروپا به تشدید تنش ها ادامه دهد، ممکن است یک “جنگ تجاری” به راه بیندازد. دولت چین این بلوک را به اقدامات غیرمنصفانه در جریان تحقیقات ضد یارانه‌ها متهم کرد و با اعمال تعرفه‌های موقت بر برندی که از اتحادیه اروپا منشاء می‌گرفت و همچنین شروع تحقیقات ضد دامپینگ در رابطه با برخی از گوشت خوک و محصولات لبنی این بلوک پاسخ داد.

 

تصمیم اتحادیه اروپا به دنبال اقدام ایالات متحده برای افزایش تعرفه بر خودروهای برقی چینی از ۲۵ درصد به ۱۰۰ درصد در ماه می انجام شد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی