امروز ۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پیش‌بینی بازار سهام هفته

بورس تهران در جریان معاملات این هفته با افزایش متوسط ارزش معاملات خرد و ورود جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود. در این هفته تراز شاخص کل ریزش داشت و شاخص هم وزن با رشد همراه بود.

به گزارش پایروس به نقل از اقتصادنیوز، بورس تهران در روز ابتدای این هفته با خروج پول حقیقی از سهام و کاهش نوسانات شاخص ها مواجه شد. ارزش معاملات خرد نیز که در هفته سوم مهرماه تراز ۵ همتی را تجربه کرده بود و در انتهای هفته آخر مهر به سطح ۴ همتی بازگشت و حتی مدتی در سطح ۳ همتی تثبیت شد؛ در روز ابتدایی هفته دوم آبان در سطح ۴ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومانی قرار گرفت. در هفته چهارم آبان متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۱۱.۰۸ درصد افت به نسبت هفته قبل از آن تا سطح ۳ هزار و ۹۲۷ میلیارد تومانی پایین آمد. در این هفته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۲.۱۸ درصد افت به نسبت هفته قبل تا سطح ۴ هزار و ۲۸ میلیارد تومانی بالا آمد. برآیند جریان پول حقیقی در هفته دوم مهر ماه منفی ۷۶۸ میلیارد تومان بود و در هفته سوم مهر تا منفی ۲ هزار و ۲۹۲ میلیارد تومان افزایش داشت. این معیار در آخرین هفته مهرماه به منفی هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید و اولین هفته آبان ماه را با خروج هزار و ۲۶۴ میلیارد تومانی پشت سرگذاشت. در هفته دوم آبان ماه نیز ۲ هزار و ۵۴۱ میلیارد تومان از ارزش مالکیت کدهای حقیقی بازار کاسته شد. در هفته سوم آبان شاهد برآیند ورودی پول حقیقی به سهام بودیم که آخرین بار در اولین هفته معاملات شهریور ماه امسال اتفاق افتاده بود. هفته قبل اما بار دیگر برآیند جریان پول حقیقی چرخش داشت و منفی ۶۰۴ میلیارد تومان بود. در این هفته نیز برآیند جریان پول حقیقی نیز مثبت بود و ۴۲۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شد. تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته قبل ۲ میلیون و ۳۸ هزار و ۸۷۵ واحد بسته شد و در روز انتهایی این هفته تا سطح ۲ میلیون و ۲۲ هزار و  ۳۹۰ واحدی افت داشت و بازدهی منفی ۸۱ صدم درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هم‌وزن بورس تهران در این هفته بر خلاف شاخص کل، رشد تراز داشت و از تراز ۷۰۲ هزار و ۱۴۰ واحدی تا تراز ۷۰۶ هزار و ۲۷۵ واحدی بالا آمد و ۵۹ صدم  درصد رشد تراز یافت.

معاملات سهامی بازار سرمایه پس از فراز نشیب بهار امسال، در اسارت رکود بوده است. ارزش معاملات خرد روزانه بورس تهران در روز‌هایی که سیگنال‌های حمایتی تابستان پشت شاخص‌های سهامی را می‌گرفتند؛ حداکثر به سطح ۷ همتی می‌رسد و در شرایط ضعف تقاضای سهام تا سطح ۳ همتی ریزش دارد. حال با فرا رسیدن فصل سوم سال، حتی سیگنال‌های حمایتی نتوانستند سطح ارزش معاملات را از ۳ همت فراتر برند. این روند تا انتهای هفته دوم آبان صدق داشت و روند معاملات هفته قبل روند مذکور را به هم زد. در هفته چهارم آبان شاهد رشد ارزش معاملات خرد در روزهای صعودی شاخص کل بودیم و حتی برآیند جریان پول حقیقی هفته مثبت به ثبت رسید. با این وجود هفته جاری با کاهش تحرکات سرمایه در بورس تهران همراه بود.

شرایط بازار سهام؛ قبل از آغاز آخرین هفته آبان ماه

بورس تهران هفته آخر آبان ماه را با سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار  واحدی شاخص کل و سطح مقاومتی ۷۵۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز خواهد کرد. در صورتی که روز شنبه چهارم آذر ماه، شاخص‌های سهامی رشد هفته سوم آبان ماه را تکرار کنند؛ احتمال افزایش ارزش معاملات تا سطح ۶ همتی وجود دارد و می توان به شکسته شدن سطح مقاومتی شاخص کل امید داشت و درصورتی که شاخص ها با افت تراز مواجه شوند؛ هفته آخر آبان ماه از بازپسگیری تراز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل دور می‌شود و احتمال از دست رفتن سطح حمایتی ۲ میلیون واحدی نیز به شدت افزایش می‌یابد.

در این شرایط پیش بینی می‌شود هفته آتی، سطح ارزش معاملات خرد در مدار ۳ تا ۵ همتی قرار گیرد و با جابه‌جایی موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در میان معامله‌گران با تغییرات پیش آمده در چشم‌انداز صنایع، بورس تهران با افزایش تراز کند و اندک شاخص‌های سهامی مواجه باشد. بورس تهران در پاییز امسال به شرایط ریزشی بازار واکنش رشدی در ارزش معاملات خرد نشان داده و در روزهای صعودی با افت این معیار مواجه بوده است اما در هفته های گذشته شاهد تغییر این روند بودیم. افزایش شدید ریسک سیاسی بازار سهام با تنهش های این روزهای خاورمیانه، انتشار صورت های مالی شش ماهه شرکت ها، انتشار گزارش های عملکرد مهرماه شرکت ها، رشد شدید قیمت نفت، رشد قیمت طلا جهانی، رشد قیمت طلا و ارز در بازار آزاد، تحرکات جریان پول حقیقی در میان صنایع از سیگنال‌های ترند این روز‌های بازار سهام به شمار می‌روند. با این تفاسیر، همچنان اصلی‌ترین سیگنال برای تشخیص آغاز روند صعودی قدرتمند شاخص‌های سهامی جهش ارزش معاملات خرد است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی