به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، علی اکبر محرابیان امروز در مراسم افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی و نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران با بیان اینکه تلاش وزارت نیرو از بدو شروع دولت سیزدهم با وجود ناترازی صنعت برق تامین برق پایدار مشترکان بود که برای این موضوع دو استراتژی تعریف شد، اظهار کرد: افزایش ظرفیت و توسعههایی که در طول دو سال اخیر رقم خورد و همچنین سیاستهای مدیریت مصرف از جمله دو استراتژی وزارت نیرو در این حوزه بود.
وی با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس گفت: این آمارها حاکی از این است که در هفت ماهه سال جاری صنعت برق از بالاترین رشد تولید و فروش در میان تمام صنایع برخوردار بوده است که این مسئله در راستای تحقق استراتژی افزایش ظرفیت محقق شده است.
او با اشاره به راهکارهای وزارت نیرو در حوزه مدیریت مصرف برق نیز گفت: با بکارگیری از این دو استراتژی تلاش ما این بود که ناترازیها را کم اثر کنیم و در زمان منطقی این ناترازیها بطور کامل برطرف شود.
وی با اشاره به مقایسه مصرف برق در بخش خانگی و صنعت در تابستان ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ گفت: در تابستان ۱۴۰۰ با توجه به ناترازی قابل توجه در این صنعت شاهد عدم تامین برق در این بخش بودیم. بطوریکه از ۲۸ اردیبهشت تا ۳۱ شهریورماه خاموشیهایی در کشور اتفاق افتاد که از یک نوبت شروع و تا سه نوبت در روز ادامه پیدا کرد.
به گفته وی در سال ۱۴۰۰ در بخش خانگی ۴۸ میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف شد اما در سال ۱۴۰۲ هر چند که با مشکلات و محدودیتهایی مواجه بودیم اما هیچگونه محدودیت خاموشی به بخش خانگی اعمال نشد و اگر قرار بود با روشهای سابق تامین برق صورت بگیرد، باید ۲۰ درصد رشد مصرف خانگی را شاهد بودیم که با اعمال سیاستها و تجربه خوب پاداش صرفه جویی نه تنها شاهد رشد مصرف نبودیم بلکه برای اولین بار شاهد کاهش مصرف برق نیز بودیم.
محرابیان با بیان اینکه از ۱ خرداد تا ۱۵ مهر ماه میزان مصرف بخش خانگی ۴۶ میلیارد کیلووات ساعت ثبت شد، تاکید کرد: در بخش صنعت نیز در سال ۱۴۰۰، ۳۶ میلیارد کیلووات ساعت برق تحویل داده شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۴۶.۱ میلیارد کیلووات ساعت افزایش یافت.
وی افزود: با شیوه مدیریت مصرف و با استفاده از ظرفیتهای مردمی توانستیم کاهش قابل توجهی در حوزه مصرف بخش خانگی داشته باشیم و این میزان صرفه جویی شده را به حوزه صنعت تحویل دهیم.
وی اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ صنعت کشور میزان تامین برق صنایع از برق خانگی پیشی گرفت و توانستیم در حوزه تحویل برق به صنایع نیز رقمهای خوبی را ثبت کنیم. بطوریکه در صنعت سیمان در تابستان امسال بیش از ۱۱ درصد رشد تولید را شاهد بودیم و در پایان دوره میزان ذخیره سیمان به ۱۵ میلیون تن رسید که این عدد معادل تولید ۱۱۰ روز تولید سیمان در کشور است.
وزیر نیرو با بیان اینکه علاوه بر این تنظیم بازار خوبی نیز صورت گرفت، تصریح کرد: در تابستان ۱۴۰۰ تنها در بخش سیمان شاهد رشد قیمت ۴۳۳ درصد بودیم. موضوعی که امسال به خوبی مدیریت شد و تنظیم بازار صورت گرفت.
به گفته وی با ساز و کارهایی که صورت گرفت، هم در بخش صنعت و هم در بخش خانگی شاهد اقدامات خوبی بودیم. بطوریکه بیش از ۴۰ درصد مشترکان در بخش خانگی میزان مصرف خود را کاهش دادند و مشمول پاداش صرفه جویی شدند.
وی با اشاره به نقش دانش بنیانها در صنعت برق گفت: از ظرفیتهای بسیار خوبی در این حوزه برخورداریم که باید از تمام این ظرفیتها استفاده کنیم. بی شک برگزاری جشنواره فن بازار میتواند به این منجر شود که از ایده تا بازار را دنبال کنیم و از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان بهره ببریم.
محرابیان با بیان اینکه ما در کنار بازار داخلی به بازار منطقه توجه ویژهای داریم، گفت: بازار محصولات ایران تنها مختص به جمهوری اسلامی نیست و بازار کشورهای همسایه و حتی کشورهای دور را در بر میگیرد که دعوت از سفرای مختلف در این نمایشگاه در همین راستا بوده است.
وی با تاکید بر اینکه بازار محصولات جمهوری اسلامی وسیع و با جمعیت ۵۰۰ میلیون نفر است، گفت: باید حداکثر استفاده را از ظرفیت بازار منطقه ببریم.