به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، کنان یاغی این سخنان را جمعه در دیدار با مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بیست و ششمین مجمع اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ بیان کرد.
وزیر دارایی سوریه گفت: با توجه به وقایع اخیر و آسیب جدی به زیرساخت های ریلی سوریه، مشارکت شرکت های ایرانی در احیای صنعت حمل و نقل ریلی دمشق را خواستار هستیم.
وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی به سوریه گفت: سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه یک سفر تاریخی بود و فصل جدید از دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور ایجاد کرد.
یاغی گفت: سوریه به دنبال به ثمر رساندن همکاری های دو جانبه در حوزه زیر ساختی از جمله تأمین برق است و این موضوع را وزارت نیروی سوریه نیز دنبال می کند.
وی افزود: به دنبال توافقات صورت گرفته در بحث زیارت، سوریه آماده استقبال از ۵۰ هزار زائر ایرانی است.
وزیر راه و شهرسازی نیز در این دیدار با تأکید بر ضرورت شتاب بخشی به اجرای توافقات صورت گرفته در سفر اخیر رئیس جمهوری کشورمان گفت: به نتیجه رسیدن مباحث مشترک نیازمند پیگیری دوجانبه است.
بذرپاش که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک ایران و سوریه را نیز برعهده دارد، تصریح کرد: عزم جدی در تحقق مصوبات سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه داریم.
وی اظهار داشت: دو کشور ایران و سوریه قرابت و برادری میان خود را مانند گذشته حفظ خواهند کرد و به روابط عمیق خود ادامه خواهند داد.
در این دیدار، سفیران جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در مسکو و دیگر اعضای هیات های دو کشور در سفر به سن پترزبورگ نیز حضور داشتند.
اواسط اردیبهشت ماه سال جاری «آیت الله ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان به سوریه سفر داشت.
در جریان این سفر دو طرف اسناد همکاری های مختلفی را در حوزههای تجاری، نفت و انرژی، فنی مهندسی، حمل و نقل ریلی و هوایی، مسکن، تسهیل امور زیارتی و برخی دیگر حوزه ها به امضا رساندند.
وزیر راه و شهرسازی که بامداد پنجشنبه با هدف شرکت در بیست و ششمین مجمع اقتصادی بین المللی به سن پترزبورگ روسیه سفر کرده است، در حاشیه این اجلاس دیدارهایی با هدف تقویت مناسبات دو جانبه بین ایران و سایر کشورها داشت.
جلسه مشترک وزیر راه و شهرسازی با دستیار رئیس جمهور روسیه و سه تن از استانداران حوزه رود ولگا این کشور با پیگیری طرح راه اندازی شرکت کشتیرانی مشترک، گسترش تجارت و ترانزیت میان دو کشور، ارتباط ریلی روزانه در مرز قزاقستان و پیشنهاد ایجاد هاب رودخانه ای در سه بندر روسیه همراه بود.
پیش از این، بذرپاش وزیر راه و شهرسازی پنجشنبه در حاشیه مجمع اقتصادی سنپترزبورگ با معاون اول نخست وزیر روسیه دیدار و گفتوگو کرد، نشستی که شتاب بخشی به ساخت راهآهن رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده خط ریلی بخش غربی کریدور شمال – جنوب از محورهای آن بود.
ایریک فایزولین وزیر ساخت و ساز، مسکن و خدمات اجتماعی روسیه نیز در دیدار جداگانه با وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به کیفیت بالای تولیدات شرکت های ایرانی در زمینه مصالح و محصولات ساختمانی گفت: مطمئن هستم که شرکتهای ایرانی میتوانند بخش عمدهای از نیازهای روسیه در زمینه صنایع ساختمانی را تامین کنند.
وزیر راه و شهرسازی پیش از این دیدار، نشستی با ماکسیموویچ رئیس و اعضای کمیسیون حمل و نقل دومای دولتی روسیه داشت که در این دیدار، بر تقویت همکاری ایران و روسیه در حوزه اجرایی و قانونگذاری تأکید کرد.
بذرپاش روز پنجشنبه در نشست تخصصی گذرگاه ریلی شمال-جنوب نیز که حضور وزرای حمل و نقل کشورهای مسیر و نیز نمایندگان ویژه رئیس جمهور روسیه در سن پترزبورگ برگزار شد ، طرح «ایران راه» را گامی در جهت تامین حداکثری منافع اقتصادی کشورهای همسایه عنوان و ضمن طرح پیشنهادهایی، از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در طرح های حوزه حمل و نقل ایران تأکید کرد.
وزیر راه و شهرسازی بامداد پنجشنبه با هدف شرکت در بیست و ششمین مجمع اقتصادی سالانه در سنپترزبورگ و پیگیری توافقات دوجانبه وارد فرودگاه بینالمللی این شهر در روسیه شد.
دستیار وزیر امورخارجه و مدیرکل اورآسیای وزارت امور خارجه، سفیر ایران در مسکو، رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و رئیس مرکز امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی، بذرپاش را در این سفر همراهی میکنند.
برگزاری ۲۰۰ نشست تخصصی با موضوع راههای تقویت همگرایی اقتصادی بین کشورهای مستقل ، بررسی راههای خنثی کردن تحریمها علیه کشورهای مستقل ، همکاریهای بانکی و مذاکرات چندجانبه به منظور استفاده از ارزهای ملی به جای دلار در مبادلات اقتصادی از محورهای بیست و ششمین مجمع اقتصادی سن پترزبوزگ اعلام شده است.
وزیر راه و شهرسازی جمعه در دومین روز سفر به سن پترزبورگ در نشست اصلی مجمع اقتصادی بینالمللی که با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و برخی مقامات ارشد دیگر کشورها برگزار شد نیز حضور یافت.
این مجمع اقتصادی بین المللی، چهاردهم ژوئن ۲۰۲۳ ( ۲۴ خرداد ۱۴۰۲) آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز تا هفدهم ژوئن ( ۲۷ خرداد) ادامه دارد.