به گزارش پایروس به نقل از فارس، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد درباره گزارشها در خصوص قصد کشورهای اروپایی برای حفظ تحریمهای موشکی علیه ایران هشدار داد.
خبرگزاری رویترز هفته گذشته مدعی شده بود اتحادیه اروپا قصد دارد تحریمهای موشکهای بالیستیک علیه ایران را که طبق مفاد توافق هستهای برجام بایستی در ماه اکتبر منقضی شود، حفظ کند.
مطابق مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که حدود ۸ سال پیش برای تأیید برجام صادر شد محدودیتهای اعمالشده این سازمان در خصوص فعالیتهای مربوط به موشکهالی بالیستیک ایران اکتبر ۲۰۲۳ منقضی خواهند شد.
کارشناسان میگویند در صورت صحت خبر رویترز، رفتار کشورهای اروپایی به معنای آن خواهد بود که این کشورها قصد فعال کردن ساز و کار موسوم به «اسنپبک» (بازگشت خودکار تحریمهای سازمان ملل که به «مکانیسم ماشه» مشهور شده) را ندارند و تنها به دنبال حفظ تحریمهای شخصی خود علیه برنامه موشکی ایران هستند.
واسیلی نبنزیا با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت که واشنگتن مسئول تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱ است که در سال ۲۰۱۵ برای تأیید توافق هستهای برجام به تصویب شورای امنیت رسید.
وی تأکید کرد: «همه اقداماتی که ایران انجام داده چیزی بیشتر از واکنش به اقدامات آمریکا نیستند.»
نماینده روسیه از برجام به عنوان «نقطه عطف» در دیپلماسی بینالمللی یاد کرد و در ادامه گفت که آمریکا با خروج یکجانبهاش از برجام در سال ۲۰۱۸ تلاش کرد «دستاورد مشترک ما» را تخریب کند. او گفت از آن تاریخ به بعد آمریکا هیچ گام واقعی برای بازگشت به توافق برنداشته است.
نبنزنیا با بیان اینکه نماینده آمریکا در این جلسه تمام صحبتهایش را به بحث اوکراین و پهپادها و موشکها اختصاص داده گفت که ایشان هیچ اشارهای به برجام و اینکه آیا واشنگتن قصد بازگشت به آن دارد یا نه نکرده است.
او همچنین گفت که ایران قصد داشته مذاکرات مربوط به برجام در وین را به سرانجام برساند اما اقدامات آمریکا و کشورهای اروپایی باعث ایجاد بنبست در مذاکرات شدهاند. نبنزیا تأکید کرد کشورهای غربی تلاش کردهاند ایران را بابت این بنبست متهم کنند.
نبنزیا در ادامه به تلاش کشورهای غربی برای تحریف واقعیتها در خصوص برنامه هستهای ایران اشاره کرد و با اشاره به ادعاها درباره کشف بقایای اورانیوم ۸۶ درصدی در یکی از سایتهای هستهای ایران، گفت که کشورهای غربی عامدانه گزارش آژانس مبنی بر مختومه شدن این پرونده و حل و فصل آن را نادیده گرفتهاند.
او گفت: «ما چنین تلاشهایی برای دستکاری اطلاعات عینی را از اساس رد میکنیم ضمن آنکه بر حق ایران جهت استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید داریم.»
در حال تکمیل…