امروز ۲۰ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نتانیاهو مذاکرات صلح فلسطین را تضعیف کرد

نخست وزیر اسرائیل بر حفظ نیروها در جنوب غزه و در امتداد مرز مصر تاکید کرد.

سی‌ان‌ان روز دوشنبه گزارش داد که اصرار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بر حفظ حضور نظامی اسرائیل در غزه، می‌تواند مذاکرات صلح جاری را تضعیف کند و آزادی گروگان‌ها را به خطر بیندازد.

این نشریه نوشت که مقامات دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بنا بر گزارش ها در حال گفتگو در مورد راه های پیشبرد آتش بس و معامله گروگان ها بوده اند. تلاش های صلح پس از کشف ۶ جسد، از جمله جسد یک شهروند آمریکایی-اسرائیلی، در یک تونل زیرزمینی در این منطقه در آخر هفته تشدید شد.

بایدن روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که دولت او به پیشنهاد یک معامله «نهایی» برای گروگان‌گیری به هر دو طرف «بسیار نزدیک» است.

با این حال، نتانیاهو در یک کنفرانس مطبوعاتی در اورشلیم در همان روز متعهد شد که اسرائیل از کنترل یک نوار استراتژیک ۱۴ کیلومتری زمین در امتداد مرز غزه و مصر موسوم به کریدور فیلادلفی چشم پوشی نخواهد کرد. او مدعی شد که حضور نظامی اسرائیل در آنجا برای تضمین پیروزی بر حماس حیاتی است.

موضع نخست وزیر اسرائیل در مورد کریدور فیلادلفی به عنوان یک مانع کلیدی برای توافق آتش بس ظاهر شده است. به گفته منابع CNN آشنا با مذاکرات، اصرار نتانیاهو بر حفظ نیروها در غزه نشان دهنده تغییر موضع است.

پیشنهاد اسرائیل برای آزادی گروگان ها و توافق آتش بس با حماس، که در ماه مه ارائه شد و با کمک قطر، مصر و ایالات متحده مذاکره شد، هیچ اشاره ای به فیلادلفی ندارد. اسرائیل در ماه ژوئیه ادامه حضور خود در کریدور را به عنوان یک شرط “غیرقابل مذاکره” اضافه کرد.

حماس دولت اسراییل را به طولانی شدن مذاکرات با طرح مطالبات جدید متهم کرده است. خلیل الحیا، مذاکره کننده ارشد حماس، روز یکشنبه به الجزیره گفت که بدون عقب نشینی ارتش اسرائیل از کریدور فیلادلفی، توافقی حاصل نخواهد شد.

اظهارات اخیر نتانیاهو همچنین موجب خشم مخالفان اسرائیل و خانواده‌های گروگان‌هایی شد که در غزه به دام افتاده‌اند.

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، اظهارات رهبر اسرائیل را «چرخش سیاسی بی‌اساس» خواند و استدلال کرد که شرط جدید نتانیاهو «هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد.”

انجمن خانواده‌های گروگان‌ها گفت که اظهارات نخست‌وزیر نشان می‌دهد که او قصد بازگرداندن گروگان‌ها را ندارد.

خصومت بین اسرائیل و حماس زمانی شعله ور شد که گروه شبه نظامی فلسطینی در ۷ اکتبر به جنوب اسرائیل حمله کرد و حدود ۱۱۰۰ نفر را کشت و بیش از ۲۰۰ نفر دیگر را گروگان گرفت. برخی بعداً از طریق مبادله اسرا آزاد شدند یا توسط ارتش اسرائیل نجات یافتند. به گفته اسرائیل، حماس هنوز ۱۰۳ نفر را در غزه در اسارت دارد.

به گفته مقامات بهداشت فلسطین، انتقام‌جویی گسترده نظامی توسط اسرائیل، جان نزدیک به ۴۱۰۰۰ نفر را گرفته است که بیشتر آنها زنان و کودکان در این منطقه هستند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی