وزرای خارجه این گروه این هفته در روسیه گرد هم آمدند تا درباره همکاری اقتصادی و نیاز به نظم جهانی چندقطبی بحث کنند!
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت، شرکت کنندگان در نشست وزیران بریکس آمریکا و متحدانش را به دلیل مشارکت در حمایت گرایی در تجارت بین المللی محکوم کرده اند. اظهارات وی در پی نشست دو روزه وزرای خارجه بریکس به ریاست لاوروف در شهر نیژنی نووگورود روسیه بیان شد. این اولین نشست وزیران از زمان گسترش این گروه است.
لاوروف پس از این رویداد در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: بیشتر هیئتها بر ماهیت مخرب سیاست حمایتگرایی تجاری که توسط ایالات متحده و متحدانش دنبال میشود، تأکید کردند. به گفته لاوروف، شرکت کنندگان بر لزوم تصمیم گیری مشترک برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، امنیت و رشد اقتصادی اذعان کردند.
بلوک اقتصادی بریکس که در سال ۲۰۰۹ تشکیل شد، خود را به عنوان جایگزینی برای نهادهای بین المللی تحت سلطه غرب معرفی کرده است. این کشور در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، اما با پیوستن ایران، اتیوپی، مصر، و امارات متحده عربی در اوایل سال ۲۰۲۴، توسعه گستردهای را تجربه کرد. بسیاری از کشورهای دیگر برای پیوستن به آن ابراز علاقه کردهاند، که برخی از آنها قبلاً به طور رسمی درخواست عضویت خود را اعلام کردهاند.
بر اساس گزارش شرکت تحلیلی Statista، بریکس از نظر برابری قدرت خرید در سال ۲۰۲۰ از سهم کشورهای G7 از کل تولید ناخالص داخلی جهان پیشی گرفت. تا سال ۲۰۲۳، بریکس ۳۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می داد.
دیلما روسف، رئیس بانک بریکس (NDB)، پیشتر گفته بود که با اضافه شدن اعضای جدید، سهم این گروه در تولید اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۲۸ به ۴۰ درصد خواهد رسید.