امروز ۷ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

موانع تسریع تردد کامیون‌های ترانزیتی از مرزهای ‌بازرگان و گوربولاغ

رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از تردد روزانه 348 کامیون ترانزیتی از مرز بازرگان می‌گوید، اما رانندگان کامیون‌های ترانزیتی می‌گویند از دولت تقاضا داریم در مذاکرات خوداز طرف ترکیه‌ای مطالبه کنند سرعت ترخیص کامیون‌های ترانزیتی در مرز ترکیه افزایش یابد.

به گزارش پایروس به نقل از فارس، روز گذشته خبری در سایت سی‌ان‌ان ترکیه مبنی بر معطلی کامیون‌های ترانزیتی این کشور در مرز گوربولاغ مجاور مرز بازرگان جمهوری اسلامی ایران منتشر شد، خبرنگار فارس برای اطلاع از جزئیات این خبر، به سراغ رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران رفت.

‌محمد رضوانی‌فر، رئیس‌کل گمرک به فارس گفت: در مرز بازرگان که مجاور مرز گوربولاغ ترکیه است روزانه ۱۲۹ دستگاه کامیون ترانزیتی از ایران خارج می‌شود و‌ ۲۱۹ دستگاه کامیون ترانزیتی و تجاری وارد ایران می‌شو‌د، بنابراین روزانه ۳۴۸ کامیون از این مرز تجاری تردد می‌کنند و ما هیچ مشکلی در تردد خودروهای تجاری و کامیون‌های حمل بار، چه ترانزیت و چه صادرات و واردات نداریم.

وی ادامه داد: در مرز سرو که در مجاور مرز اسندره ترکیه است کامیون‌های حامل بار تجاری خروجی از ایران روزانه ۷۸ دستگاه ‌و ورود کامیون‌های تجاری به ایران روزانه ۱۰۴ دستگاه کامیون است که در مجموع روزانه ۱۸۲ دستگله کامیون تجاری و ترانزیتی در این مرز تردد می‌کنند.

رضوانی‌فر ادامه داد: با توجه به تعطیلات سال نو میلادی در ترکیه‌ و افزایش تعداد محموله‌های ترانزیتی، اگر هر تعداد کامیون از طرف ترکیه‌ای ارسال شود طرف ایرانی مشکلی برای پذیرش در گمرک بازرگان ندارد و هر تعداد کامیونی که ترکیه ارسال کند، پذیرش می‌شود.

به گزارش فارس، حجم کالاهای ترانزیت در ۹ ماهه سال جاری در کشور ما نسبت به زمان مشابه سال گذشته از رشدی حدود ۳۰ درصد برخوردار شده است و با توجه به سیاست دولت در توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی و تلاش برای اتصال کریدور شمال به جنوب و از طرفی با توجه به اهمیت موقعیت استراتژیک ایران همواره کامیون‌های ترانزیتی از مسیر خاک جمهوری اسلامی ایران به راحتی عبور می‌کنند.

در این زمینه همچنین یک مقام آگاه گفت: بر اساس گلایه‌هایی که رانندگان خودروهای ترانزیتی در مرز گوربولاغ اعلام کرده‌اند؛ ظاهرا کامیون‌های ایرانی در آن سوی مرز به مدت یک هفته تا ۱۰ روز معطل می‌شوند و رانندگان مجبور می‌شوند برای ماندن در تیرپارک‌های ترکیه به ازای هر شب توقف، ۲۰۰ دلار بپردازند که موجب افزایش هزینه رانندگان می‌شود.

رانندگان کامیون‌های ترانزیتی می‌گویند ما از دولت تقاضا داریم در مذاکرات خود با طرف ترکیه‌ای برای رفع مشکل ترانزیت و معطلی در مرز کشور همسایه، مذاکره کنند و سرعت ترخیص کامیون‌های ترانزیتی در مرز ترکیه افزایش پیدا کند.

‌یکی دیگر از ‌رانندگان هم می‌گوید: طرف ترکیه‌ای عنوان می‌کند که رانندگان ترانزیتی ترکیه‌ای به دلیل مشکل اتصال به سامانه نوبت‌دهی گمرک قدری معطل می‌شوند که باید این مسأله نیز برطرف شود اما در این زمینه یک مقام آگاه در گمرک گفت مشکل اتصال رانندگان کامیون ترانزیتی خارجی حل شده و به زودی می‌توانند از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی اقدام به نوبت‌گیری برای خروج سریع‌تر از مرز بازرگان داشته باشند.

‌مذاکرات تجاری بین دو کشور همسایه ایران و ترکیه که دارای قدمت تاریخی در مبادلات تجاری هستند، می‌تواند مشکلات تردد کامیون‌های ترانزیتی را حل کنند و ایران با قرار گرفتن بر سر راه چهارراه تجارتی دنیا هم از شمال به جنوب و هم از شرق به غرب بهترین مسیر برای عبور محموله‌های ترانزیتی است و رفع مشکلات رانندگان کامیون‌های ترانزیتی می‌تواند به افزایش مبادلات ترانزیت کمک کند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی