امروز ۱۸ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مسکو: مسیر پایدار کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد شود

ماریا زاخارووا

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا از رسانه‌های روسیه، ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در نشستی خبری افزود: تاکنون امکان سازماندهی یک کانال پایدار برای تحویل کالاهای بشردوستانه به منطقه محاصره شده، از جمله به دلیل مشکلات هنگام عبور در مرز بین مصر و غزه، وجود نداشته است.

این دیپلمات روس یادآور شد: کمک‌های وارداتی، همانطور که توسط نمایندگان سازمان‌های بشردوستانه اذعان شده است، تنها پاسخگوی کمتر از سه درصد نیازهای مردم غزه است.

وی خاطرنشان کرد: محاصره شدید نوار غزه در درجه اول بر غیرنظامیان تأثیر می گذارد و به مشکلاتی همچون کمبود شدید سوخت، غذا و دارو و کمبود فضا در بیمارستان ها و دسترسی محدود به آب تمیز منجر شده است.

زاخارووا در ادامه اظهار داشت: تعداد کشته‌شدگان در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل به سطح فاجعه آمیزی افزایش یافته است و در پی حملات هوایی اسرائیل به مناطق مسکونی و زیرساخت های غیرنظامی، حدود یک و نیم میلیون نفر از مردم غزه مجبور به ترک خانه های خود شده اند.

وی اظهارداشت: در میان تشدید خصومت ها، مقیاس فاجعه انسانی در حال افزایش است و وقتی عبارت “فاجعه بشردوستانه در منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل” را می شنوید، فقط برای یک روز یا یک ماه نیست، چرا که پیامدهایی برای سال‌ها و دهه‌های آینده خواهد داشت.

ناخشنودی مسکو از اقدام ایروان

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری گفت که مسکو شرکت ایروان در کنفرانس حامیان اوکراین در مالت را یک حرکت ضد روسی می داند.

زاخارووا افزود: رایزنی‌ها در چارچوب موسوم به کپنهاگ بر اساس طرح زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، موضع مسکو را در نظر نمی گیرد.

وی یادآور شد: این رایزنی‌ها که روسیه به آن دعوت نشده بود، ۲۴ ژوئن در کپنهاگ دانمارک و ۵ تا ۶ آگوست در جده عربستان سعودی صورت گرفت و آخرین جلسه در سطح مشاوران امنیت ملی ۲۸ تا ۲۹ اکتبر در مالت برگزار شد.

زاخارووا گفت: ایروان باید توجه داشته باشد که این گردهمایی نمایشی با کسانی است که به شدت با روسیه مخالف هستند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت: مایه تاسف است که رهبری کنونی ارمنستان به طور هدفمند و مداوم روابط دوجانبه را از بین می برد، مناسباتی که چندی پیش آن را مهم ترین عامل برای ثبات و شکوفایی ارمنستان نامیده بود.

واکنش به طرح توافق دفاعی فنلاند و آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: اگر آمریکا و فنلاند توافقنامه همکاری دفاعی امضا کنند، مسکو مجبور به انجام اقداماتی از جمله در عرصه نظامی-فنی خواهد شد.

این دیپلمات روس افزود: اقدامات روسیه به اقدامات عملی انجام شده در چارچوب توافق فنلاند و آمریکا از جمله استقرار نیروهای ایالات متحده در پایگاه نظامی فنلاند بستگی خواهد داشت.

پیش از این، مقامات فنلاند گفته بودند که مذاکرات با ایالات متحده در مورد توافقنامه همکاری دفاعی به پایان رسیده است.

به نوشته برخی رسانه‌های فنلاند، این توافق به ارتش ایالات متحده اجازه می دهد تا در برخی مناطق مورد توافق در خاک فنلاند، خارج از فرایند مانورهای نظامی منظم، عملیات‌هایی نیز داشته باشد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی