امروز ۱۹ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مزیت صندوق طلا نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم


به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از هفته‌نامه اطلاعات بورس، در ادامه این گزارش مشروح گفت و گو این فعال بازار سرمایه را می خوانید.

  • ارزیابی شما از مزیت صندوق‌های طلا نسبت به سایر مصنوعات طلا چیست؟
    مهمترین مزیت‌ صندوق طلا نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم در شمش و یا سکه طلا، ارزشگذاری آن است که دارای شفافیت بالایی بوده و به‌روز است و به آسانی و از طریق پلتفرم‌های آنلاین قابل معامله بوده و ارزش آن بر روی تابلوی معاملات بورس قابل مشاهده است. همچنین صندوق‌های طلا معضلات و ریسک‌های نگهداری فیزیکی طلا و سکه به واسطه امکان سرقت و مفقود شدن را ندارند و نگهداری این صندوق‌ها مانند اوراق بهادار، سهام و یا سایر صندوق‌ها از این منظر ریسکی در بر نخواهد داشت. از جمله مزایای قابل توجه این صندوق می‌توان به امکان سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده شمش اشاره کرد که با توجه به وجود حباب در گواهی‌های سکه طلا امکان سرمایه‌گذاری با قیمت‌های ارزنده‌تری در طبقه دارایی طلا در این صندوق فراهم خواهد شد. همچنین در این محصول امکان سرمایه‌گذاری در اوراق مشتقه مبتنی بر طلا نیز وجود دارد که کمک می‌کند تا بتوان بازدهی‌های بالاتری از خود طلا و سکه کسب کرد. از این جهات صندوق طلا می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشد و کم ‌کردن ریسک به واسطه تنوع پرتفوی سرمایه‌گذاران باشد.
  • بازدهی صندوق‌های طلا نسبت به خود طلا چگونه است؟
    اگر در صندوق طلا، یک پرتفوگردانی ایستا از دارایی طلا یعنی گواهی‌های سکه و یا شمش طراحی شود قاعدتا بازدهی بیشتری از خود سکه و یا شمش گرفته نمی‌شود، اما اگر مدیریت سرمایه‌گذاری در صندوق به صورت فعال عمل کند، به نحوی که ورود و خروج منابع نقدی در دارایی‌ها به نحوی باشد که بتواند به صورت بهینه از نوسانات آن بهره‌مند شود، امکان کسب بازدهی‌های بالاتر وجود دارد. نکته بعدی این است که در حال حاضر امکان سرمایه‌گذاری بر روی اوراق مشتقه مبتنی بر طلا وجود دارد و از این محل نیز امکان کسب بازدهی اهرمی از طبقه دارایی طلا و کسب سود از بازار نزولی بیشتر می‌شود.
  • در خصوص عملکرد شرکت مدیریت دارایی آسمان بفرمایید؟
    شرکت مدیریت دارایی آسمان محصولات سرمایه‌گذاری متنوعی را برای سطوح مختلف ریسک‌پذیری در یازده سال فعالیت خود طراحی و عرضه کرده است، از صندوق با درآمد ثابت گرفته تا انواع مختلف صندوق‌های سهامی در سطوح مختلفی عرضه شده و در حال حاضر صندوق طلای آلتون نیز به این گزینه‌ها اضافه شده است. تقریبا سعی بر این بوده تا بازدهی مطلوب، عملکرد شفاف و کارنامه قابل دفاعی داشته باشیم و گواه این موضوع هم بازدهی صندوق‌هاست. صندوق‌های آسمان تقریبا در اغلب دوره‌های زمانی به گواه سایت‌های اطلاع‌رسانی مختلف از جمله فیپیران در بین ده صندوق برتر به لحاظ بازدهی قرار داشته‌اند. عملکرد سبدگردانی نیز به این ترتیب است و همیشه سعی شده تا نسبت به شاخص کل بازدهی مطلوب‌تری داشته باشیم و در یک سال گذشته نیز عملکرد سبد و صندوق‌های سهامی به همین نحو بوده است و تقریبا بیش از ۲۰ درصد از شاخص جلوتر بوده‌ایم.
  • نظر شما در مورد آینده شرکت‌های سبدگردان چیست؟
    هر اندازه که بازار بلوغ بیشتری پیدا کند، اقبال نسبت به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار بیشتر می‌شود و هر قدر که سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار طرفدار و اقبال بیشتری پیدا کند منجر به این خواهد شد که کسب‌وکار سبدگردانی و مشاور سرمایه‌گذاری رشد و توسعه بیشتری پیدا کند. کسب‌وکار سبدگردانی وابستگی بسیار تنگاتنگی به حوزه فناوری اطلاعات دارد و هر کدام از شرکت‌ها که بتوانند در این حوزه سرمایه‌گذاری مطلوب‌تری داشته باشند و همچنین بتوانند نوآوری‌های بیشتری بر بستر فناوری اطلاعات روی گزینه‌های سرمایه‌گذاری خود ارائه دهند، می‌توانند در آینده و در این کسب و کار موفق‌تر باشند.
  • از چالش‌ها و مشکلات سبدگردانی بگویید؟
    از جمله چالش‌هایی که در این حوزه وجود دارد، این است که بر روی بستر فناوری اطلاعات نوآوری بسیار کمی انجام شده است و هزینه‌های ارائه شده مربوط به خدمات این حوزه به نسبت بالاست که تا حدی توسعه خدمات را با مشکل روبه‌رو می‌کند. بخش دیگری از چالش‌ها نیز مربوط به این می‌شود که صندوق‌ها و یا خدمات قابل ارائه، خیلی شبیه به هم هستند و باعث می‌شود که بازار، بازاری باشد که بر روی سطح کارمزدها و خدماتی که ارائه می‌شود، بسیار رقابتی باشد. هر اندازه که این تنوع بیشتر شود، بازار تبدیل به بازار جذاب‌تری برای کسب‌وکار می‌شود.
  • پیش‌بینی شما از وضعیت بازار سرمایه چیست؟
    از نظر گزینه‌های سرمایه‌گذاری اگر به بازار سرمایه نگاه کنیم تقریبا در چند سال گذشته تمام بازارها یک رشد مطلوبی داشته‌اند و به نسبت دلار خود را تعدیل کرده‌اند، یعنی فرضا اگر بازار املاک و مستغلات و بازار طلا را در نظر بگیریم، همه اینها رشدی بیشتر از دلار داشته‌اند. تنها بازاری که در حال حاضر نسبت به سایر بازارها رشد کافی نداشته بازار سرمایه است و به نوعی می‌توان گفت از نظر ارزش جایگزینی نسبت به سایر بازارها بسیار ارزان‌تر است. اما بحث‌هایی در خصوص کسب‌وکارها وجود دارد که شامل سیاست‌گذاری‌ کلان است و موضوع بودجه و سیاست‌گذاری دولت که در این زمینه انجام می‌شود هم وجود دارد که می‌تواند به رشد این بازار کمک کند و یا عامل درجا زدن آن باشد، اما به طور کلی به نظر می‌رسد بازار سرمایه تنها بازاری است که حداقل در یک سال اخیر نسبت به سایر بازارها عقب مانده و رشد شایسته خود را نداشته است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی