این گزارش پس از آن منتشر شد که ایران و روسیه، ۲ صادرکننده بزرگ نفت در جهان، توافق تجارت با ارزهای خود به جای دلار آمریکا را نهایی کردند.
بهعلاوه، این ۲ کشور خریداران خود در چین و هند را پیدا کردهاند.
کانوآ با توضیح اینکه دلار آمریکا رقبایی در بازار کالاهای اساسی پیدا کرده است، تاکید کرد، سهم نفتی که در جهان با ارزهای دیگر معامله میشود، نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته است.
برزیل، امارات و عربستان نیز گامهایی در این زمینه برای آمادهسازی زمینه تجارت و دور زدن دلار برداشتهاند.
بر اساس بررسیهای جیپی مورگان، قراردادهای ۱۲ کالاهای اساسی مهم در سال ۲۰۲۳ با ارزهای غیر دلاری انجام شده، در حالی که تنها ۷ قرارداد در سال گذشته و تنها ۲ مورد در سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به ثبت رسیده است.
این آمار بیشتر به معاملات کالاهای فیزیکی را در برمیگیرد تا معاملات آتی در بازارهای مالی. قراردادهای غیر دلاری در سال ۲۰۲۳ توسط فروشندگان در روسیه تسویه شده و تنها یک مورد در امارات ثبت شده است.
هند و امارات در اوایل امسال قراردادی برای انجام مبادلات به ارزهای محلی امضا کردند. پالایشگاهی در هند نخستین محموله نفت خام امارات به روپیه را خرید. نخستین مبادله به ارزهای ملی برای محموله خمیر کاغذ برزیل هم میان برزیل و چین انجام شد.
چین و عربستان ماه گذشته یک قرارداد سوآپ ارزهای ملی به ارزش ۵۰ میلیارد یوآن (۷ میلیارد دلار) برای تقویت روابط مالی و توسعه استفاده از ارزهای محلی میان ۲ کشور امضا کردند.
سهم دلار در همه مبادلات تجاری در بازارهای ارزی حدود ۸۸ درصد گزارش شده است که سبب میشود، ارز آمریکا در تجارت و امور مالی جهانی به طرز گستردهای تسلط داشته باشد.