به گزارش پایروس به نقل از تجارتنیوز، امروز پنجشنبه ۷ دی، بازار طلا و سکه روندی نوسانی دارد. قیمت طلا از نیمه کانال میلیونی گذشته است؛ با این حال فلز زرد نسبت به آخرین معاملات روز گذشته روند کاهشی دارد اما در مقایسه با ظهر دیروز در همین ساعات افزایش قیمت را تجربه کرده. مثقال طلا نیز همین نوسانات را پشت سر گذاشته است.
در عین حال، امروز قیمت سکه امامی، بهار آزادی و قطعات سکه روند صعودی دارد؛ به گونهای که سکه بهار آزادی بار دیگر به کانال ۲۶ میلیون تومانی بازگشته.
امروز قیمت دلار به کف کانال ۵۰ هزار تومانی رسیده است و انس روند کاهشی دارد؛ هر چند طلای جهانی نسبت به ظهر دیروز در همین ساعات افزایش قیمت را تجربه کرده است.
قیمت طلا و سکه در بازار امروز
در بازار داخلی، نرخ طلا در لحظه تنظیم این خبر، با حدود هزار و ۳۰۰ تومان کاهش نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، دو میلیون و ۵۰۴ هزار و ۷۰۰ تومان معامله میشود. دیروز در همین ساعات، هر گرم طلای ۱۸ عیار، حدود دو میلیون و ۴۸۹ هزار تومان قیمت داشت.
آخرین نرخ نقدی سکه امامی نیز در لحظه تنظیم این خبر ۲۹ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان است؛ ۸۷ هزار تومان بیشتر از آخرین معاملات روز گذشته ندارد. دیروز در همین ساعات، سکه امامی ۲۹ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان معامله میشد.
اما نرخ نقدی سکه بهار آزادی با ۱۲۰ هزار تومان افزایش نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، ۲۶ میلیون و ۱۱۵ تومان معامله میشود. دیروز در همین ساعات، سکه بهار آزادی در حدود ۲۵ میلیون و ۹۹۵ تومان قیمت داشت.
بر این اساس، حباب سکه امامی امروز با حدود ۱۹۹ هزار تومان افزایش، به چهار میلیون و ۹۴۲ هزار تومان رسیده است. حباب سکه بهار آزادی نیز با حدود ۱۷۷ هزار تومان کاهش، امروز به حدود یک میلیون و ۵۰۹ هزار تومان رسیده است.
قیمت و حباب انواع سکه
همچنین در آخرین روز کاری هفته، نیم سکه با ۱۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، با قیمت ۱۵ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان معامله میشود. دیروز در همین ساعات، نیم سکه ۱۵ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قیمت داشت.حباب نیم سکه اما با حدود ۱۲ هزار تومان کاهش، روی سه میلیون و ۲۹۶ هزار تومان ایستاده است.
امروز ربع سکه نیز، با ۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، با قیمت ۱۰ میلیون و ۴۴۵ هزار تومان داد و ستد میشود. دیروز در همین ساعات نیز، ربع سکه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت داشت. حباب ربع سکه نیز با حدود ۶۷ هزار تومان افزایش، به چهار میلیون و ۲۹۶ هزار تومان رسیده است.
در این میان، سکه گرمی با ۵۲ هزار تومان افزایش نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، با قیمت پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله میشود. دیروز در همین ساعات، ربع سکه پنج میلیون و ۷۹۸ هزار تومان قیمت داشت. حباب این سکه نیز با حدود ۵۹ هزار تومان افزایش، در حدود دو میلیون و ۸۲۲ هزار تومان است.
اما هر مثقال طلا با حدود ۱۰ هزار تومان کاهش نسبت به آخرین نرخ روز گذشته، با قیمت ۱۰ میلیون و ۸۴۸ هزار تومان معامله میشود. دیروز در همین ساعات، هر مثقال طلا ۱۰ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان داد و ستد میشد.
کاهش قیمت انس
امروز بر خلاف روزهای گذشته قیمت جهانی طلا، نزولی اما از ظهر دیروز در همین ساعات بیشتر است. البته بازار طلای ایران بیشتر از اینکه تحت تاثیر قیمتها در بازار جهانی طلا باشد، بر اساس شرایط در بازار دلار داخل ایران حرکت میکند. با وجود این، به هر حال یکی از متغیرهای موثر بر این بازار همان قیمتها در بازار جهانی است. کارشناسان نسبت این اثرگذاری را ۷۰ درصد برای دلار و ۳۰ درصد برای طلای جهانی میدانند.
طلای جهانی در بازه یک ماهه بازدهی مثبت دارد و در ۳۰ روز گذشته حدود ۱.۷۱ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.
امروز اما قیمت طلا در بازارهای جهانی در لحظه تنطیم این خبر کاهشی است. اونس اکنون، به حدود ۲,۰۷۷.۵ دلار رسیده، این به معنای افت حدود ۰.۱۱ درصدی قیمت طلا در بازارهای جهانی است.
پیشبینی قیمت طلا و سکه
قیمت طلا و سکه این روزها با وجود ثبات نسبی در بازار ارز، تحت تاثیر نوسانات نرخ انس، به صورت نسبی افزایش قیمت را تجربه میکند. اخبار و شایعات مربوط به مالیات و حالت تعطیل و نیمهتعطیل بازار طلا در برخی شهرها نیز در هفته گذشته، توجهات را جلب کرد اما به نظر میرسد شرایط خوب بازار انس تاثیر بیشتری روی بازار داخلی گذاشته است.
در واقع، بازار طلا در سه ماهه پاییز و یک ماهه آذر به واسطه رشد قیمت طلای جهانی بازدهی مثبت داشته است؛ با این حال اما، معاملهگران بازار طلا همچنان بر رکود تقاضا در این بازار تاکید میکنند. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران روند کاهشی تقاضا و تولید را در این بازار ۳۰ تا ۴۰ درصد از ابتدای سال تا کنون اعلام کرد.
فعالان بازار طلا مدعی هستند دود فریز قیمت دلار و سیاستهای انقباضی بانک مرکزی در چشم بازار طلا رفته و بسیاری از واحدهای تولیدی طلا را در خطر تعطیلی قرار داده است. طی روزهای اخیر، بحث داغ مالیات معاملات طلا و ثبت معاملات طلا در سامانه مودیان مالیاتی نیز به یکی دیگر از عوامل کاهش تقاضا در بازار فلز زرد تبدیل شده و فارغ از مثبت یا منفی بودن آن، زنگ خطر عمیقشدن رکود این بازار را به صدا درآورده است.