امروز ۱۵ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عراق، افغانستان و پاکستان سه مقصد نخست صادرات برق

صادرات برق

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، مصطفی رجبی مشهدی درباره امکان ارتباط برقی با کشور قطر افزود: مطالعه‌های لازم برای ارتباط برفی با کشورهایی که مرز زمینی نداریم و از طریق کابل باید انجام شود صورت گرفته است.

وی ادامه داد: این طرح فعلا در حد مذاکره است اما اگر اجرا شود امکان تبادل برق تا هزار مگاوات فراهم می‌کند.

سخنگوی برق در خصوص صادرات برق گفت: با تمام کشورهایی که مرز خاکی داریم صادرات و واردات برق داریم و ۳ کشور عمده مقصد صادرات برق، عراق، افغانستان و پاکستان هستند.

رجبی مشهدی ادامه داد: از دو کشور هم واردات برق داریم.

وی افزود: به لحاظ فنی، امکان اتصال با کشور ترکیه فراهم شده و به راحتی امکان مبادله برق تا ۴۰۰ مگاوات بین دو کشور وجود دارد.

سخنگوی صنعت برق گفت: مذاکرات انجام شده تا بتوانیم هم برق را به این کشور صادر و هم دریافت کنیم. این تبادل به طور آزمایشی سال گذشته انجام شد و امیدواریم در آینده زمینه تجاری سازی انجام شود.

وی درباره ارتباط برقی با روسیه هم گفت: برای این ارتباط دو مسیر در نظر گرفته شده و دو پیمان ir و agir که ارتباط چهار کشور و سه کشور است به یک طرح مشترک رسیده‌ایم.

سخنگوی صنعت برق گفت: در یک مقطع موقت ارتباط آزمایش شد و برای تبادل پایدار نیازمند هستیم احداث خطی در کشور ارمنستان به سرانجام برسد. در صورتی که این اتفاق بیفتد می‌توانیم تبادل‌های بیشتری داشته باشیم.

رجبی مشهدی به اشاره به اینکه تا پیک سال آینده ظرفیت تجدیدپذیرها دوبرابر خواخد شد گفت: تا پیک سال آینده ۹۰۰ مگاوات تجدیدپذیر وارد مدار خواهد شد. اما علاوه بر این، اخیرا مجوزی از شورای اقتصاد دریافت کردیم و در مجموع ۱۰هزار مگاوات موافقت شورای اقتصاد داریم که ممکن است بخشی از آن قبل از اوج بار به بهره‌برداری برسد.

این مقام مسئول ادامه داد: در زمستان مصرف برق برق کمتر است، اما از آنجایی که ۹۰ درصد برق از نیروگاه حرارتی انجام می‌شود و این نیروگاه‌ها نیاز به تامین سوخت دارند، به دلیل افزایش مصرف گاز در زمستان، نیروگاه‌ها به لحاظ سوخت دچار محدودیت می‌شوند. اما ذخایر گازوییل نیروگاه حرارتی به ۹ درصد رسیده که ظرفیت مناسبی است و امیدواریم با روند فعلی بتوانیم وارد زمستان شویم.

وی همچنین گفت: در حال حاضر ۹۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز و ۷ درصد باقی مانده از سوخت مایع و گازوییل تأمین می‌شود. در تهران و اطراف تهران از سال ۹۷ هیچگونه نیروگاه مازوت سوزی وجود ندارد و این سوخت مصرف نشده است.

رجبی مشهدی گفت: سال گذشته قانون مانع زدایی از صنعت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. به تازگی آیین نامه ماده ۴ آن به تصویب هیئت وزیران رسید و بر این اساس، صنایع باید ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خود تأمین احداث کنند.

وی افزود: پیش بینی شده تعرفه سوخت متناسب برای نیروگاه‌های مختص به صنایع ایجاد شود و به این ترتیب صنایع می‌توانند علاوه بر اینکه نیاز خود را برطرف کنند نیاز دیگر صنایع به برق را نیز تأمین کنند. از این صنایع هزینه ترانزیت برق دریافت نمی‌شود، اما از باقی صنایع دریافت خواهد شد. تعرفه برق صنایع نیز مانند گذشته بوده و تغییر نکرده است

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی