به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، در نتیجه خلاء حاصل از خروج آمریکا از افغانستان و واگذاری قدرت به طالبان، حضور چین در این کشور در سالهای اخیر به مراتب پررنگتر شده است. با اینهمه، حضور چین در افغانستان، در قیاس با حضور آمریکا ، شوروی ( روسیه سابق ) و بریتانیا در دههها و سدههای گذشته، بیشتر بر امور اقتصادی و دیپلماتیک متمرکز است تا امور نظامی.
عبدالظهور مدبر کارشناس مسایل اقتصادی افغانستان ادامه داد: افغانستان به لحاظ منابع ذغال سنگ، نفت، مس، آهن، لیتیوم و برخی دیگر از منابع معدنی کمیاب، کشوری غنی به حساب میآید و همین امر این کشور را برای شرکتهای چینی جذاب میکند.
بسیاری از شرکت های چینی بشدت تمایل گسترش سرمایهگذاری در این کشور دارند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در این رابطه اذعان کرد: این حکومت تلاش میکند تا زمینه و بستر لازم برای سرمایهگذاران خارجی در افغانستان را فراهم سازد.
برخی از کارشناسان مسائل اقتصادی، سرمایهگذاریهای کوچک و بزرگ از سوی شهروندان خارجی به ویژه چینیها را در افغانستان برای اقتصاد کشور سودمند میدانند و میافزایند که سرمایهگذاریهای خارجی میتواند باعث به وجود آمدن ثبات اقتصادی در کشور شود.
هرچند تا کنون گزارش دقیقی از شمار شرکت های سرمایهگذار خارجی در بخشهای گوناگون در این کشور ارایه نشده، اما پیش از این وزارت صنعت و تجارت طالبان گفته بود که پکن به ارزش دو میلیارد دلار در بیش از یک و نیم سال گذشته در افغانستان سرمایهگذاری کرده است.