به گزارش پایروس و به نقل از بازار، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور همزمان با صدسالگی فعالیت سازمان ملی استاندارد در همایش روز جهانی استاندارد گفت: یکی از مهمترین این شاخصها رشد اقتصادی بوده است که در ۱۰ سال گذشته نزدیک به صفر بودهایم، اما در سال نخست و دوم دولت سیزدهم به رشد چهار درصد در اقتصاد کشور رسیده ایم و این یک دستاورد خوب است.
وی افزود: عملکردهای مالی بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت را در جهت شفافیت به مردم نمایش داده ایم و در دولت سیزدهم با شاخص شفافیت و رصد پیش رفتهایم.
به گفته منصوری فرآیندهای پیچیده چیزی جز فساد دستاوردی نخواهد داشت و سامانههایی در حوزههای مختلف ایجاد شده و اتصال دادهها به بانک مرکزی در دولت سیزدهم انجام شده است.
معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به آمار بانک مرکزی در زمینه رشد اقتصادی افزود: امسال براساس گزارش بانک مرکزی در سه ماه نخست سال به رشد ۶.۲ درصدی اقتصادی رسیدیم که اتفاقی کمنظیر در کشور است. رسیدن به شاخصها یک کار بزرگ و نقش هر کدام از دستگاهها در ارتقای شاخصها اثرگذار و قابل تحلیل است. در این راستا سازمان استاندارد از مجموعههای اثرگذار در شاخصهای اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه استاندارد کلمهای از جنس اعتماد و دقت است، ادامه داد: مهمترین مأموریت ما افزایش سرمایه اجتماعی است. افزایش تولید اگر در سطح بالای کیفی و استاندارد اتفاق بیفتد، سرمایه اجتماعی را بالا میبرد.
به گفته منصوری کالای بیکیفیت ضرر به جان و روح مردم و ضرر به تولیدکنندگان است. سازمان استاندارد یک مدعیالعموم است که باید در نقطه قضاوت بین تولیدکننده و مصرفکننده باشد.
وی گفت: مجموعه استاندارد باید از سطح بالای دانش و فناوریها برخوردار باشد که در این زمینه در حوزههای مختلفی از جمله دانشبنیان شاهد اتفاقهای خوبی بودیم.
منصوری با بیان اینکه سازمان استاندارد باید دستگاه ناظر برتر از تولیدکننده باشد، افزود: برای رسیدن به این هدف، ارتباط و مشارکت این سازمان با دانشگاهها و مراکز علمی ضروری است.
معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به اینکه سلامت و رعایت ارتقای سلامت از دیگر الزامات سازمان استاندارد است، گفت: این شاخصها باید مورد توجه قرار گیرد. تخلف نیز از دیگر شاخصهاست که نباید در مجموعههای نظارتی شاهد آن باشیم.
وی گفت: نشان استاندارد یک ارزش ملی است و باید مراقبت کنیم تا روزبهروز تقویت شود و مدعی شاخصگذاری در سطح جهانی شویم.
منصوری ادامه داد: اکنون یکی از ابزارها در جهان شاخصگذاری است که گاهی شاخصگذاریها و ذائقهسازیها با رویکردهای استکباری است.
وی اضافه کرد: ما فرهنگ و هویت ایرانی داریم که نباید اجازه دهیم برای ما مبنا بگذارند. ما در این موضوع به مرجعیت علمی دست یافتهایم و باید قویترین آزمایشگاهها و تأیید علمی را در کشورمان داشته باشیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور، انعطاف و تسهیل گری را یکی دیگر از شاخصها در نظام استاندارد عنوان کرد و گفت: برای نیل به این هدف باید قوانین را برای تولیدکنندگان آسان کنیم.