امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سند همکاری‌های تجاری ۵ ساله بین ایران و پاکستان به امضا رسید

به گزارش پایروس به نقل از اسپوتنیک، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب ۱۱ مرداد ماه در رأس هیأتی و در نخستین سفر دوجانبه خود و در پاسخ به دعوت “بلاول بوتو زرداری” همتای پاکستانی وارد اسلام‌آباد شد. وی پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) ۱۲ مرداد ماه در محل وزارت خارجه پاکستان مورد استقبال همتای خود قرار گرفت و دو وزیر نهادل دوستی بین دو کشور را کاشتند.

وزرای خارجه دو کشور پس از آن بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند و بعد از آن هم امیرعبداللهیان در ضیافت ناهار همتای خود شرکت کرد و پس از آن هم در نشست خبری مشترک با همتای پاکستانی به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

در پایان مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، سند برنامه راهبردی همکار‌های تجاری پنج ساله بین دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ به امضا رسید. همچنین سند سومین جلسه کمیته مشترک سرمایه گذاری ایران و پاکستان و پروتکل همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور توسط مقامات ذیربط، در حضور وزرای امور خارجه ایران و پاکستان امضا شد.

در همین خصوص نیز بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی در این باره گفت: امروز و به همراه همتایانم اسناد مهمی را به امضا رساندیم که مهمترین آنها برنامه راهبردی تجاری بین دو کشور برای دوره ۲۰۲۳ و ۲۰۲۸ است. می‌خواهیم به هدف خودمان که ارتقای سطح مبادلات تجاری به پنج میلیارد دلار است، بعد از این دوره پنج ساله دست یابیم و همچنین توافق تجارت آزاد و توافقاتی که برای همکاری و تعاملات بیشتر بین بخش‌های خصوصی داشتیم. علاوه بر این، اسناد دیگری امضا شد از جمله سند نشست مشترک کمیسیون سرمایه گذاری دو کشور در این سفر امضا شد.

وزیر امور خارجه ایران در دیدار با همتای پاکستانی نیز امضای بیش از ۱۹۰ سند همکاری بین دو کشور و برگزاری ۲۱ اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را یادآور شد و افزود: ملاقات امروز بین هیأت‌های عالیرتبه دو کشور با هدف مساعدت به اجرایی شدن این توافقات و دستیابی به یک همکاری پایدار و بلندمدت بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان برگزار می‌شود. طی سال‌های اخیر در دوره دولت آقای رئیسی حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است. البته با توجه به ظرفیت‌های موجود در دو کشور برای گسترش مناسبات، این افزایش رضایت مقامات دو کشور را فراهم نمی‌آورد و ما می‌خواهیم که در سال‌های آینده شاهد گسترش هرچه بیشتر این همکاری‌ها باشیم.

این دیپلمات عالیرتبه پاکستانی خاطرنشان کرد: امیدوارم در نتیجه این اسناد به پیشرفت‌های خوبی دست یابیم.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی