به گزارش پایروس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آنگولا و نیجریه، ۲ عضو آفریقایی گروه کشورهای تولیدکننده نفت اوپک پلاس، از برنامههای این سازمان برای کاهش تولید سرپیچی کرده و خواستار افزایش سهمیه تولید خود شدهاند.
به گفته این خبرگزاری، اختلافات کشورهای عضو اوپک پلاس را مجبور کرد تا نشست برنامهریزی شدهای را که در آن انتظار میرفت درباره کاهش بیشتر تولید بحث کنند، به تعویق بیاندازند، اتفاقی که باعث کاهش قیمت نفت شد.
هر دو شاخص «نفت وست تگزاس اینترمیدیت» (WTI) و «برنت» در روز چهارشنبه پس از به تعویق افتادن جلسه به شدت کاهش یافتند. تا روز جمعه، وست تگزاس حدود ۷۶.۸ دلار در هر بشکه و برنت تقریباً ۸۱.۸ دلار در هر بشکه معامله شد.
به گزارش رویترز، آنگولا و نیجریه هر کدام به دنبال تولید نفت بالاتر هستند، «استوائو پدرو» نماینده آنگولا در اوپک پلاس گفت که کشورش برای افزایش تولید میجنگد.
در سالهای اخیر، دو کشور نتوانستند به سهمیههای خود و در آخرین نشست اوپک پلاس برسند و در ژوئن، به عنوان بخشی از توافق گسترده اوپک پلاس برای محدود کردن عرضه تا سال ۲۰۲۴، میزان تولید کمتری به آنها اختصاص داده شد.
با این حال طبق گزارشها کشورهای آفریقایی اکنون میخواهند سهمیههای تولید خود را از آن سطوح مورد توافق افزایش دهند. به گفته نماینده اوپک پلاس آنگولا، اکنون سرمایهگذاری انجام میشود تا این کشور بتواند تولید نفت خود را افزایش دهد.
به گزارش رویترز، نشست اوپک پلاس درمورد سیاست تولید سال آینده پنجشنبه آینده برگزار خواهد شد. چندین تحلیلگر شرکتکننده در نظرسنجی خبرگزاری رویترز پیشبینی کردهاند که این گروه به احتمال زیاد کاهش عرضه نفت را تا سال آینده تمدید یا حتی تعمیق خواهد داد.
اعضای اوپک پلاس، از جمله تولیدکنندگان بزرگ عربستان سعودی و روسیه، متعهد شدهاند که تولید نفت خود را در یک سری اقدامات که از اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز شد، کاهش دهند. این امر به منظور ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت انجام شد که به دلیل تحریمها علیه تولیدکننده بزرگ نفت روسیه و حمایت از قیمتهای نفت خام، سال پرنوسانی را پشت سر گذاشت.