امروز ۳ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سامانه آذر برای رصد الکترونیکی پرداخت تسهیلات راه اندازی می‌شود

به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از صدا و سیما، سیدرضا فاطمی امین در حاشیه­ مراسم امضای تفاهم نامه همکاری و راه اندازی پردیس نوآوری ارج ­افزود:­ بر اساس گزارش بانک مرکزی، سامانه آذر در مرحله مقدماتی و آزمایشی است و به زودی راه اندازی خواهد شد که راه اندازی این سامانه بسیاری از مشکلات درحوزه تامین مالی و سرمایه در گردش را حل خواهد کرد.

وی اضافه کرد: مشکلات مالی بنگاه ها­ گاهی اوقات یک علت ندارد ­و می‌تواند در بازاریابی و یا در تامین مواد اولیه باشد که نتیجه آن در سرمایه در گردش نمایان می‌شود.

وزیر صمت گفت: اگر بتوان تامین مواد اولیه و پایداری آن را بهبود بخشیم دیگر نیاز نیست منابع زیادی هزینه شود ضمن اینکه اگر ما خدمات کسب و کار را توسعه دهیم بخشی از تامین مالی حل می‌شود.

فاطمی امین افزود: نکته دوم این است که باید یک تغییر در نظام بانکی ایجاد کنیم و در آن تحول و نوآوری داشته باشیم؛ با همکاری بانک مرکزی که متولی تامین مالی زنجیره است کار‌هایی را آغاز کرده‌ایم و در حال انجام است.

وزیر صمت همچنین گفت: همانگونه که افزایش تورم، مصرف کنندگان را با چالش مواجه می‌کند افزایش تورم بر تولیدکنندگان هم فشار وارد می‌کند، زیرا برای تولید محصولات نیاز به مواد اولیه دارند که با افزایش تورم، قیمت مواد اولیه بالا می‌رود.

فاطمی امین افزود: در تابستان ۱۴۰۰، تورم تولیدکنندگان بخش معدن ۱۱۶ درصد بود، اما در پاییز ۱۴۰۰، این عدد به ۲۵ درصد رسید یعنی تورم به حدود یک پنجم کاهش پیدا کرد.

وی اضافه کرد: تورم در بخش صنعت ساخت هم، در تابستان ۱۴۰۰، ۸۰ درصد بود این تورم در پاییز همان سال، به عدد ۳۴ درصد رسید که عدد قابل توجهی بود.

فاطمی امین گفت: تورم ۲۵ درصد در بخش معدن و ۳۴ درصد در بخش صنعت ساخت هنوز زیاد است، اما در مقایسه با تورم‌های سال‌های قبل، کاهش پیدا کرده است.

وزیر صمت افزود: چند کار در بحث خدمات کسب و کار در دست اقدام است، یکی از کارها، تامین مواد اولیه واحد‌های کوچک و متوسط است. زیرا واحد‌های بزرگ توان مالی دارند می‌توانند مواد اولیه را پیش خرید و تداوم تولید را حفظ کنند، اما واحد‌های کوچک ممکن است است هم به لحاظ دسترسی هم به لحاظ قیمت در تامین مواد اولیه دچار مشکل شوند.

فاطمی امین گفت: خدمات دیگر کسب و کار که امروز ۵ مجوز برای آن صادر شد و قرار است به ۲۰۰ مجوز برسد­تامین مواد اولیه به ویژه برای واحد‌های کوچک و متوسط است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به اختلالی که در فضای مجازی ایجاد شده است و بخشی از فعالیت‌های کسب و کار‌ها مجازی از رونق افتاده است چه برنامه‌ای دارید؟ گفت: همانطور که از سایر محصولات ایرانی و داخلی حمایت می‌کنیم در فضای مجازی هم از محصولات داخلی و ایرانی حمایت می‌کنیم. ضمن اینکه شاید کیفیت محصولات داخلی نیاز به ارتقاء داشته باشند.

فاطمی امین افزود: پیشنهاد می‌کنم کسب و کار‌های ایرانی در بستر‌ها و بن سازه‌های ایرانی در فضا‌های مجازی ایرانی توسعه داده شود که اگر اینگونه باشد هم از محصولات داخلی حمایت می‌شود و هم در حوزه حاکمیت فضای مجازی استقلال­خواهیم داشت.

وزیر صمت همچنین در خصوص واگذاری سهام تولید خودروسازان هم گفت: تابستان سال گذشته آگهی فروش سهام ایران خودرو و سایپا را در روزنامه‌ها منتشر کردیم یک خریدار برای سایپا و دو خریدار برای ایران خودرو اعلام آمادگی کرد که در نهایت مشخص شد یک نفر خریدار دو شرکت است بر این اساس با یک نفر نمی‌شد مزایده برگزار کرد.

فاطمی امین افزود: با توجه به اینکه تولید خودروسازان در مقایسه با سال قبل رشد خوبی داشته و شیب زیان خودروسازان هم در قیاس با سال‌های گذشته کاهشی بوده برآورد ما این است که امسال مشتریان بیشتری برای خرید سهام این دو خودروسازی اعلام آمادگی کنند.

وزیر صمت گفت: وقتی قرار است سهام شرکتی در بورس عرضه شود ابتدا باید از عرضه، مطمئن شد که خریداری وجود دارد، زیرا وقتی اعلام می‌شود که سهام ایران خودرو در بورس عرضه خواهد شد یک دفعه سهام در بورس تغییر قیمت پیدا می‌کند و اگر خریداری نباشد افت می‌یابد و سهامداران را با چالش مواجه می‌کند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی