امروز ۵ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جهش تجارت ایران و ترکیه طی یکسال آینده

ایران و ترکیه برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور تا ۳۰ میلیارد دلار هدفگذاری می کنند.

رئیس جدید اتاق ایران روز گذشته در تیم همراه ابراهیم رییسی عازم ترکیه شد تا در نشست فعالان اقتصادی دو کشور مسیرهای رشد توسعه مناسبات اقتصادی را بررسی کنند.

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ به نقل از شهرخبر، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران که همراه با رئیس جمهوری به ترکیه سفر کرده است، در نشست فعالان اقتصادی دو کشور بر لزوم اهتمام ویژه بخش خصوصی برای تحقق هدف‌گذاری‌های تجاری دوجانبه تاکید کرد. سفر رییس اتاق بازرگانی ایران پس از ۸ ماه اختلاف نظر میان دولت و بخش خصوصی شکل گرفت و بسیاری از فعالان اقتصادی امیدوارند با این سفر شاهد بهبود مناسبات در بخش خصوصی باشیم.

در جریان سفر رئیس جمهوری و هیات همراه به ترکیه، نشست مشترک فعالان اقتصادی دو کشور، با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران و جمعی از فعالان اقتصادی و مسئولان دو کشور در کاخ آق‌سرای آنکارا برگزار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان و فعالان اقتصادی دو کشور، گفت: روابط عمیق، فرهنگی، دینی و تاریخی ایران و ترکیه و حسن همجواری دو کشور، به خوبی توانسته است همکاری دو جانبه در تمامی زمینه ها به‌خصوص در حوزه‌های تجاری و اقتصادی را تقویت کند.

البته صمد حسن‌زاده در این نشست نسبت به پایین بودن حجم روابط ایران و ترکیه در مقایسه با ظرفیت و توانمندی‌های دو طرف هم انتقاد کرد؛ اما بر این نکته نیز تاکید کرد که با تلاش مسئولان بلندپایه هر دو کشور برای تقویت مناسبات بر اساس اصول محکم و قابل اعتماد، امکان ارتقا و توسعه سطح همکاری‌ها وجود دارد.

او با اشاره به تعیین هدف ۳۰ میلیارد دلاری برای مبادلات آتی ایران ترکیه، عنوان کرد: این رقم بیش از دو برابر حجم فعلی تجارت دو کشور است که برای تحقق آن باید سخت تلاش شود و ما نیز به عنوان نمایندگان بخش خصوصی لازم است مصمم تر از قبل، گام های جدی برداریم و بهترین اقدامات را در توسعه روابط دو کشور انجام دهیم.

جهش تجارت طی یکسال آینده

رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های موجود همکاری میان دو کشور، بیش از این میزان است، ابراز امیدواری کرد: طی یک سال آینده، مقدمات دسترسی به این هدف فراهم شود.

حسن‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: در جهان امروز، بخش مهمی از مناسبات بین المللی بر مبنای اقتصاد و حضور در بازارهای جهانی قرار دارد و ما به عنوان بخش خصوصی، با استفاده از پتانسیل‌های اقتصادی مکمل یکدیگر می‌توانیم نقشی راهبردی در تحکیم این مناسبات ایفا کنیم.

 حسن‌زاده با تاکید بر نقش اتاق‌های بازرگانی دو کشور در توسعه مناسبات اقتصادی، گفت: دو کشور برای همکاری در بخش‌های مختلف انرژی، معادن، تجهیزات صنعتی، تجهیزات پزشکی و دارو، کشاورزی، حوزه حلال، دانش بنیان و همچنین تولید مشترک در همه زمینه ها از جمله لوازم خانگی، شرایط و فرصت‌های خوبی دارند و باید برای ارتقای همکاری‌ها برنامه‌ریزی کنند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی