به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از ایسنا، حسین پیرموذن اظهار کرد: آنچه در سالهای اخیر به شدت شرایط تولید را تحت تاثیر قرار داده، نگاه متولیان امر بر روند تولید است. نوسانات و تغییر مداوم بخشنامهها و قوانین نکتهای است که از سوی بخش خصوصی به ویژه اعضای اتاق ایران مورد انتقاد بوده؛ آنها به عنوان افرادی که کسبوکارشان به شدت از سیاستهای اقتصادی کشور تاثیر میپذیرد، معتقدند اگر قرار است اقتصاد کشور رونق بگیرد باید برای رونق تولید فکری کرد و در این مسیر راهی جز ایجاد ثبات در سیاستها و در پی آن ثبات قیمتی نداریم.
وی با بیان اینکه آنچه زمینه تولید را هموار میکند، اعتماد سرمایهگذاران به فضای کلی اقتصاد است، تاکید کرد: این اعتماد نیز زمانی متبلور میشود که ثبات نسبی در مسیر حرکت اقتصاد، حس شود. در حالی که جای خالی پیش بینیپذیر بودن آینده اقتصادی که در سالهای اخیر از سوی فعالان اقتصادی بارها و بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.
رییس اتاق بازرگانی اردبیل ادامه داد: شاید بتوان اینگونه ادعا کرد که مباحث اقتصادی و حل معضلات آن برای هر دولت و حکومتی یک اولویت است. درباره ایران نیز تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد و تولید در انتخاب عناوین سالها که خطمشی سیاستگذاریهای هر سال به شمار میآید، تایید همین ادعاست. بنابراین پیدا کردن شاه کلیدهایی که میتوانند قفلها بسته شده بر درهای اقتصاد را بگشایند، اصلیترین وظیفه دولتمردان و تصمیمسازان کشور است که در این مسیر اتاق ایران به عنوان مشاور قوای سهگانه نیز وظیفه خطیری به عهده دارد.
پیرموذن با بیان اینکه در این سالها شاهد بیتوجهیهای زیادی نسبت به نگاههای مشورتی بخش خصوصی توسط بودیم تصریح کرد: با این وجود فعالان اقتصادی دست از تلاش نکشیده و سعی کردند بر اساس مطالعات کارشناسی و استانداردهای اقتصادی، نکات مشورتی خود را در اختیار تصمیمگیران قرار دهند. در همین راستا و با توجه به تاکید عنوان سال بر رونق تولید و مهار تورم، باید آنچه لازمه تحقق منویات رهبری انقلاب است در نظر گرفته و از سوی فعالان اقتصادی مطرح و تشریح شود. بنابراین اتخاذ سیاستهایی که ثبات را به اقتصاد ایران برمیگرداند و بر افزایش سطح اعتماد سرمایهگذاران اثر مثبت دارد، نکته مهمی است که پیشنهاد میشود.
وی افزود: به دنبال ثبات و اعتمادآفرینی، برقراری روابط اقتصادی و تجاری با سایر کشورها به عنوان بازارهایی برای انواع محصولات تولید شده در ایران نیز توصیه میشود که در این ارتباط گشایشهایی حاصل شده در ارتباط با عربستان بسیار امیدوارکننده است. اگر بتوانیم با همین فرمان، قطار اقتصاد را به حرکت درآوریم به تدریج شاهد تندتر شدن حرکت آن خواهیم بود. چراکه تولید و تجارت در کنار هم زمینه رشد پیدا میکنند و بهبود هر یک از آنها به نفع دیگری خواهد بود.
رییس اتاق مشترک ایران و آذربایجان با اشاره به اینکه بهبود وضع اقتصادی در گرو عواملی وابسته و مرتبط به هم قرار دارد، توضیح داد: نباید این نکته را فراموش کرد که هر یک از مولفههای اقتصادی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و در نتیجه برنامهریزی برای رونق تولید اثرات مثبتی بر دیگر شاخصها نیز خواهد داشت. از طرفی چنانچه قرار باشد تغییری در روند تولید اتفاق افتد، لازم است برای افزایش توان خرید مردم و رونق تقاضا نیز فکری کرد. این مهم نیز از طریق کاهش سطح تورم و بالا بردن میزان درآمد آنها امکانپذیر میشود؛ بنابراین باید با برگرداندن آرامش نسبی به بازار، سطح توان خرید مردم را بالا برد و با افزایش تقاضا، آنچه برای تولید نیاز است را فراهم کرد و توجه داشت، سیاستگذاری برای این هدف مهم همان چیزی است که به نجات اقتصاد کشور کمک خواهد کرد. بنابراین به استفاده از تمام امکانات و توانمندیهای موجود نیاز است.
پیرموذن خاطر نشان کرد: در این مسیر، بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی نیز تاکید میشود. فعالان اقتصادی با شناختی که از بازارها دارند، میتوانند به دولت کمک کنند، مشروط بر اینکه مورد اعتماد باشند و پیشنهادهایی که ارائه میدهند در زمان مناسب آن مورد توجه قرار گیرند، چراکه گاهی از دست دادن زمان، اتخاذ تصمیمات و اجرای آنها را بیاثر میکند. پس تا وقت را از دست ندادیم، برای رونق تولید برنامهریزی کنیم.
انتهای پیام