امروز ۲۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تحقق اهداف توافقنامه‌های تجاری با تکمیل زیرساخت‌های ایران و روسیه

تحقق اهداف توافقنامه‌های تجاری با تکمیل زیرساخت‌های ایران و روسیه

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، «هادی تیزهوش تابان» اظهار داشت: بر اساس آمار منتشر شده، ارزش کل تجارت ایران و روسیه در سال ۱۴۰۱ با افزایش نزدیک به چهار درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۰، به بالاترین حد خود در پنج سال گذشته رسید.

وی افزود: رقم کل تجارت این دو کشور در سال مذکور نزدیک به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده که حدود ۶۸ درصد از آن، معادل یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار متعلق به ارزش واردات ایران از روسیه و بقیه، معادل ۷۵۱ میلیون دلار به صادرات ایران به این کشور اختصاص داشت.

تیزهوش تابان تصریح‌کرد: در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲ نیز ارزش کل تجارت ایران و روسیه حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار (۴۴۰ میلیون دلار صادرات و ۹۲۵ میلیون دلار واردات) بوده که رشد ۱۱.۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه اتصال راه آهن رشت به بندر کاسپین به‌طور حتم تاثیر بسزایی بر توسعه روابط تجاری ایران با فدراسیون روسیه و حجم ترانزیت کالا خواهد داشت، تاکید کرد: به‌طور کلی با چشم انداز ترسیم شده برای توسعه روابط تجاری دو کشور، هر طرح زیرساختی که تکمیل شود و به سرانجام برسد، می‌تواند بستر لازم را برای تحقق چشم‌اندازها فراهم کند.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار داشت: زیرساخت های حمل و نقلی در حوزه های مختلف زمینی، ریلی، دریایی و هوایی مکمل یکدیگرند و می‌توانند موجب هم افزایی در حوزه اقتصادی و تجاری شوند.

وی با بیان اینکه برخی اخبار حاکی از صفر شدن تعرفه تجاری ایران و روسیه تا پایان سال جاری است که این موضوع در مبادلات تجاری دو کشور بسیار تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیوستن ایران به بریکس نیز از دیگر موارد مهم است که باید مد نظر برنامه‌ریزان قرار بگیرد و از این فرصت ها به خوبی بهره برداری شود.

به گفته تیزهوش تابان، در کنار این موارد اجرای طرح های زیرساختی مانند اتصال راه آهن رشت به آستارا و تقویت ناوگان حمل دریایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: شرایط برای حذف دلار و استفاده از دوگانه روبلـ ریال در مبادلات تجاری دو کشور فراهم است و فقط باید تصمیمات نهایی و اجرایی در این حوزه اخذ شود که با تحقق این امر به‌طور حتم شاهد گشایش در مبادلات تجاری دو کشور خواهیم بود.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تاکید کرد: البته پیش‌نیاز بسیاری از این موارد تک‌نرخی شدن قیمت ارز و اصلاح سیاست نرخ ارز چندگانه است و در غیر این صورت اثربخشی اقدامات مذکور به شکل قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

تجارت ایران و روسیه در هشت ماهه سال جاری با ۱۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به یک میلیارد و ۷۵۶ میلیون و ۴۰۵ هزار دلار رسید.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی