امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تبادل تجارتی بین ایران و سوریه / شرکت‌های ایرانی می‌توانند در بازسازی صنایع سوریه مفید باشند

به گزارش اقتصاد ایران و روسیه به نقل از ایرنا: صباح زنگنه کارشناس مسائل منطقه در خصوص نامتناسب بودن سطح تبادلات تجاری ایران و سوریه در قیاس با روابط سطح عالی سیاسی دو طرف و علل عدم تحقق این مهم، اظهار کرد: وضعیت اقتصادی سوریه با توجه به تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که در اقتصاد این کشور اعمال می شود قطعاً کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه هم ایران و هم دولت سوریه تحت تحریم طرف غربی قرار دارند و محدودیت هایی را متحمل شده اند، گفت: درست است که این دو کشور به لحاظ سیاسی با یکدیگر مشکلی ندارند و می توانند روابط را توسعه دهند، اما کشتی‌های باری جهت انتقال کالاها میان این دوکشور، با مشکلات زیادی مواجه هستند. بیمه دریایی کشتی‌ها به خصوص اگر نفت باشد از سوی آمریکا و کشورهای غربی با مشکلات بیشتری مواجه می شوند و این یکی از موانع افزایش تبادلات تجاری میان ایران و سوریه است.

زنگنه افزود: از لحاظ زیرساخت‌ هم، بنادر سوریه نمی‌توانند به صورت کامل پذیرش این نوع کشتی ها به خصوص کشتی‌های بزرگ باشند.وی با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی می‌توانند در بازسازی صنایع سوریه نقش مناسبی ایفا کنند، مطرح کرد: بازسازی صنایع، نیازمند تامین مالی است و شرکت های ایرانی می‌توانند فناوری و تجربیات فنی و مهندسی خودشان را در آن کشور به کار بگیرند.اما مهندس ایرانی تجهیزات ایرانی نیازمند حمایت مالی است و سوریه توان تامین مالی کمی دارد.

زنگنه با اشاره به اینکه بخش‌های خصوصی در سوریه بسیار محدود هستند، گفت: اقتصاد سوریه چندین دهه از اقتصاد آزاد خارج و به اقتصاد سوسیالیستی وارد شده است، طوری که اغلب کالاها و بازار در اختیار دولت است.وی افزود: دولت سوریه، کمتر توان مالی و حتی مدیریت پروژه‌ها را به دلیل تحریم‌ها دارد، بنابراین لازم است که یک واقع‌بینی نسبت به شناخت اقتصاد سوریه و محدودیت‌هایی که دارد بدست آوریم تا انتظارات خود را هم بر اساس آن تنظیم کنیم.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: سوریه می‌تواند محصولات زیادی را ارائه و به ایران صادر کند که از جمله آنها محصولات کشاورزی، زیتون و روغن زیتون است که قابلیت صدور دارند.

زنگنه گفت: بنابراین اگر بخش خصوصی فعال و قدرتمند بود می‌توانست از خیلی از تحریم ها عبور کند و از امکانات خودش در سایر کشورها استفاده کند، اما چون بخش خصوصی در اقتصاد سوریه بسیار کوچک است طبعا نمی‌تواند آنچنان از خودش توان صادرات یا تامین مالی فعالیت‌ها را داشته باشد.وی در پایان خاطر نشان کرد: با تمام این اوصاف اما، این مسائل به تدریج در آینده قابل حل است و رشته‌هایی مانند راه اندازی شبکه تلفن می‌تواند درآمدزا باشد و در وارد کردن تجهیزات شبکه تلفنی از توان چینی ها نیز استفاده شود.

به گزارش ایرنا، نشست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و سوریه اخیرا میان «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه و وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.شرکت کنندگان در نشست تجاری ایران و سوریه، مشکلات پیش روی همکاری های اقتصادی و تجاری بین تجار دو کشور را در سایه تحریم های تحمیل شده علیه دو طرف و پیشنهاداتی که کار بخش خصوصی را تسهیل و سرمایه گذاری را تشویق می کند، بررسی کردند.آنها همچنین مشارکت برای افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی