به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از صدای بورس,خبر آمد که بالاخره ایران و عربستان با یکدیگر به توافق رسیدند. رابطه تهران و ریاض که بعد از تنشهای به وجود آمده در سال ۹۴ تقریبا ۷ سالی شکرآب بود، دیروز با میانجیگری چین به مرحله توافق و آشتی رسید. این خبر باعث شد که بازارهای مالی از جمله طلا، سکه و ارز در مسیر نزولی قرار گیرند و کانالشکنی قیمتها در جهت ریزشی را شاهد باشیم.
کارشناسان اعتقاد دارند که این وضعیت را در بازار سرمایه نیز میتوانیم شاهد باشیم؛ به طوری که آشتیکنان ایران و عربستان، بازار را در جهت جهشی قرار دهد. آخرین گزارش از روند بازار سرمایه نشان میدهد که در حال حاضر شاخصکل بورس روی رقم یک میلیون و ۸۱۶ هزار و ۷۶۵ واحد ایستاده است.
به باور تحلیلگران بازار سرمایه، اگر توافق با کشورهای همسایه و برجام احتمالی رخ دهد بازار سرمایه بیشترین سود را خواهد داشت، چون سازوکار شرکتها در شرایط غیرتحریمی بهتر و همراه سودآوری بیشتر خواهد بود.
اثرات تحریم را امروز بهخوبی در بازارها دیدیم
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در همین خصوص میگوید: دو مساله وجود دارد؛ یکی نوسان نرخ دلار در بازار آزاد و دیگری، نوسان در بازار ارز نیما و تالار مبادلات ارز و طلا.
وی میافزاید: به ناصحیح و غیرکارشناسی برخی از فعالان اقتصادی، تلاطم در بازار ارز را برای بازار سرمایه هم موثر میدیدند؛ در صورتی که این نوسانهای کوتاهمدت، همانطور که نرخ دلار در مقطعی در کانال ۶۰ هزار تومان رفت و الان وارد کانال ۴۵ هزار تومان شده، نشاندهنده این است که این تلاطم و نوسان میتواند یک الگویی برای محاسبه و برآورد قیمت ارز در تالار نیما یا تالار مبادلات ارز و طلا قرار گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح میکند: به هر صورت انتظارات تورمی، اثرات تحریم و اثرات بهبود روابط دیپلماتیک در سطح بینالملل، به خوبی امروز در بازار ارز، سکه و بورس مشاهده کردیم.
آقابزرگی ادامه میدهد: تا پیشتر از این شاید آنچنان بااهمیت یاد نمیشد که تحریمها یا روابط بینالملل چقدر روی اقتصاد اثر دارد، اما بازار ارز، سکه و بورس نشان داد که تاکنون بسیار تحتتاثیر این موضوع قرار گرفته بودند و در آینده هم قرار خواهند گرفت.
شرایط مثبت بازارها پایدار میماند؟
وی متذکر میشود: پیشبینی از اینکه آیا این پایداری یا روند واکنش مثبت در بازار ارز، سکه، طلا و بورس پایدار خواهد ماند یا خیر، به نظر من به مواضعی برمیگردد که در آینده پیش رو خواهیم داشت.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انتظار فعالان اقتصادی، عنوان میکند: چه بهبود وضعیت توافق برجام و چه هر گونه فعل و انفعال دیپلماتیک و سیاسی که منجر به گشایشهای اقتصادی مثل توافق با عربستان و نیز باز شدن دفاتر دیپلماتیک بین ایران و عربستان شود، مطمئنا اثرات مثبت نهتنها در بازار سرمایه، بلکه در اقتصاد خواهد داشت.
آقابزرگی یادآور میشود: اگر به خاطر داشته باشید، در یک ماه گذشته نقطه عطف جهش قیمت ارز، دلار و درهم، زمانی بود که امارات اعلام کرد که مبادلات درهم با ایران ندارد و نخواهد داشت. اما الان برعکس وقتی امارات، قطر، بحرین و سایر کشورها با ایران کار کنند، وضعیت اقتصادی بهبود خواهد یافت.
وی متذکر میشود: نکته کلیدی اینجاست که منابع حاصل از صادرات ارز تا زمانی که از کشورهای دیگر وارد کشور نشود، ما نمیتوانیم به این سهولت ارزیابی و تفسیر کنیم که ۱۸۰ درجه وضعیت اقتصادی کشور دگرگون میشود و بنابراین بهبود وضعیت اقتصادی را با سرعت ببینیم؛ یعنی بیشواکنش داشته باشیم.
اگر برجام احیا شود، چه اتفاقی میافتد؟
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به اینکه ادامه این روند بستگی به این دارد که چه تصمیمی درباره احیای برجام گرفته خواهد شد، میگوید: هم احیای برجام و هم گشایشهایی که متعاقب روابط دیپلماتیک باید ایجاد شود، بسیار مهم است.
به گزارش خبرآنلاین,آقابزرگی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ درصد بانکها و اغلب شرکتها در دنیا با ما کار نمیکنند، متذکر میشود: متعاقب این ماجرا، باید روابط اقتصادی ما با سایر کشورها بهبود پیدا کند. نکته کلیدی، بهبود روابط در سطح دیپلماتیک و بهبود وضعیت اقتصادی، آن چیزی است که فعالان بازار انتظار دارند و امیدواریم به همین ترتیب پیش برویم.