به گزارش پایروس به نقل از اسپوتنیک، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در ۷ ژوئیه تصمیم خود را برای آغاز تحویل مهمات خوشه ای به رژیم کیف اعلام کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که تحویل چنین تسلیحاتی جان غیرنظامیان را به خطر می اندازد و هدف آن طولانی شدن بحران است.
سرتیپ علی مقصود، کارشناس نظامی و راهبردی سوریه در گفت و گو با اسپوتنیک، در مورد ارسال مهمات خوشه ای به نیروهای مسلح اوکراین و آنچه که این کار می تواند به آن منجر شود، چنین اظهار داشت:
“اتفاقاً ایالات متحده بیشتر از انواع ممنوع تسلیحات، از جمله سلاح های هسته ای استفاده کرده است. این آنها بودند که قطعنامه بین المللی منع استفاده از مهمات خوشه ای را امضا نکردند. بنابراین، عرضه چنین تسلیحاتی به نیروهای مسلح اوکراین تعجب آور نیست.
اما واقعیت این است که عناصر مهم بمبهای خوشهای میتوانند برای چندین دهه در زمین بمانند و سالها بعد از جنگ منفجر شوند. به عنوان مثال، اگر اتومبیلی به طور تصادفی از روی آنها رد شود و کودکان یا حتی حیوانات از روی آنها بدوند. پاکسازی منطقه از گلوله های مخرب کوچکی که در داخل یک پرتابه خوشه ای قرار دارند بسیار دشوار است. آمریکا هم در عراق و هم در سوریه از بمب های خوشه ای استفاده کرده است. طنین و بازتاب بزرگ در جامعه در مورد این بمب ها به این دلیل است که منجر به کشتن مستقیم و مرگ یک فرد نمی شود بلکه در بیشتر موارد باعث آسیب جدی تا حد قطع اندام و حالت فلج می شوند”.
این کارشناس معتقد است که دو دلیل وجود دارد که رهبری آمریکا را بر آن داشت تا مهمات خوشهای را در اختیار اوکراین قرار دهد: “اول، استفاده از سلاحهای ممنوعه تحریک مستقیم روسیه برای پاسخ به اقداماتی است که کییف پس از شکست ضد حمله به آن نیاز دارد. سپس غرب سعی خواهد کرد دوباره مسکو را در چشم جامعه جهانی شیطان جلوه دهد، زیرا ارتش روسیه، برخلاف ارتش اوکراین، مرتباً به ارتکاب جنایات جنگی متهم می شود.
ثانیاً، واشنگتن علاقه مند به تغییر مسیر عملیات نظامی است. ایالات متحده از چنین عملیات ویژه ای راضی نیست که در آن نیروهای مسلح روسیه در رابطه با جمعیت غیرنظامی رفتار انسانی دارند، آنها از شکست آشکار نیروهای مسلح اوکراین راضی نیستند”.