رد پای دادههای CPI ایالات متحده در تقویت فشار فروش طلا
پس از اینکه دادههای تورمی در سطوح بالاتر از انتظارات بازار منتشر شد، احتمال کاهش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو بیش از پیش افت کرد. به دنبال این اتفاق، انس جهانی طلا حمایت مهم دو هزار دلاری خود را به سمت پایین شکست.
این دادهها، زمزمههای عقبنشینی فدرال رزرو از انتظارات کاهش زودهنگام و تهاجمی نرخ بهره را تقویت کرد و باعث افزایش دوباره در بازده اوراق قرضه خزانهداری و دلار آمریکا شد.
بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانهداری ایالات متحده به بالاترین حد خود در سه ماه اخیر، یعنی ۴.۳۳ درصد رسیده است. شاخص دلار آمریکا سطح ۱۰۵.۰۰ واحدی را تست کرد که بالاترین ارتفاع از ابتدای دسامبر سال گذشته به شمار میرود.
واکنش معاملهگران سشن آسیایی بازار طلای جهانی به دادههای CPI ایالات متحده، قیمت طلا را تحت فشار نگه داشت.
پیش بینی قیمت طلای جهانی
هزینههای استقراض بالاتر معمولا برای طلا خبر منفی به شمار میرود. طلا از اواسط دسامبر بالاتر از سطح ۲۰۰۰ دلار باقی مانده بود. در این میان، تقاضای امن با توجه به تنشهای ژئوپلتیکی و همچنین انتظارات فزاینده مبنی بر اینکه فدرال رزرو شروع به کاهش سیاست های پولی در سال جاری کند، دو عامل اصلی حفظ قیمت طلا در کانال دو هزار دلاری بوده است.
در مقطع فعلی اما، چشمانداز طلا تا حد زیادی به سیاست فدرال رزرو وابسته خواهد بود. اگر سرعت کاهش نرخ بهره در سال جاری کاهش یابد، پیش بینی کارشناسان مبنی بر رشد انس تا ارتفاع ۲۱۵۰ دلاری تا آخر سال ۲۰۲۴، در معرض تهدید قرار می گیرد.
با نگاه به آینده، اگر گریز از ریسک تشدید شود و سیاستگذاران فدرال رزرو از چشمانداز افزایش نرخ بهره حمایت کنند، دلار آمریکا میتواند روند صعودی خود را از سر بگیرد.
در کنار انس طلای جهانی، بازارهای جهانی به دنبال انتشار آمار داغ تورم مصرفکننده آمریکا (CPI) با یک سقوط شدید مواجه شدهاند. در چنین شرایطی، به احتمال زیاد، قیمت طلا به روند نزولی خود ادامه خواهد داد. با این حال، اگر سرمایهگذاران تصمیم به برداشت سود بگیرند، امکان جهش موقت قیمت طلا دور از انتظار نخواهد بود.