امروز ۱۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کاهش قیمت در بازارخودروهای مونتاژی و تولید داخل در ۷ ماه اخیر

کاهش قیمت در بازارخودروهای مونتاژی و تولید داخل در 7 ماه اخیر

 به گزارش پایروس، به گواه آمار، بازار خودرو کشور در ماه‌های گذشته به دور از تلاطم، تنش و جهش قیمتی بوده است، در واقع با توجه به سیاست‌های دولت برای افزایش تولید ، عرضه خودرو در سامانه یکپارچه براساس فرآیند نوبت‌دهی، قیمت‌گذاری توسط شورای رقابت و ثبات نسبی قیمت ارز، این بازار آرامش خود را حفظ کرده است و حتی شاهد کاهش قیمت خودروهای تولیدی و مونتاژی در بازار بوده‌ایم.

 گزارش وزارت صمت از تاثیر مصوبات شورای رقابت در بازار خودرو

سپهر دادجوی توکلی نیز امروز با انتشار متنی در فضای مجازی، گزارش وزارت صمت از تاثیر مصوبات شورای رقابت در بازار خودرو را منتشر کرد.

در ادامه این متن آمده است: این گزارش مفصلی است از معاونت حمل و نقل؛ هدف نخست دستورالعمل تعادل عرضه و تقاضا در این بازار بوده. به نظر می‌رسد گام نخست علیرغم تمام هجمه‌ها در بازار تاثیر درستی داشته است.

در ادامه این متن، در جدولی میزان کاهش قیمت از زمان افزایش قیمت کارخانه به تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ توسط شورای رقابت اعلام شده است.

براساس این گزارش قیمت بازار انواع خودروهای تولیدی و مونتاژی در بازه زمانی ۷ ماهه فروردین تا آبان ماه امسال، کاهش قابل توجهی داشته است، مثلا‌ قیمت بازار KMZT8 به میزان ۶۹ درصد، لاماری ایما به میزان ۵۷ درصد، دیگینیتی پرایم ۵۶ درصد، رانا پلاس ۳۵ درصد، تارا دستی ۲۹ درصد، شاهین تیپ ۳  به میزان  ۲۴ درصد کاهش داشته است.

کاهش قیمت ۲۸ درصدی خودروهای داخلی و ۴۸ درصدی خودروهای مونتاژی

در این‌باره، سپهر دادجوی توکلی گفت:‌ بررسی‌ها مطالعات صورت‌گرفته نشان از تعادل نسبی قیمت‌ها در  این بازار دارد.

وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در خصوص اثرگذاری حضور شورای رقابت در بازار خودرو، بیان داشت: بر اساس این گزارش به طور متوسط قیمت بازار خودروهای تولید داخل از ۲۱ فروردین امسال حدود ۲۸ درصد و خودروهای مونتاژی حدود ۴۸ درصد کاهش داشته است‌.

سخنگوی شورای رقابت با اشاره به ضرورت نگاه جامع به همه بازیگران یک بازار، افزود: با واقعی‌شدن قیمت تولیدکننده، میل به تولید و عرضه تناسب پیدا کرده و با اطمینان از تضمین سود اقدام به عرضه محصول می‌کند که در زنجیره آخر مصرف کننده واقعی از قیمت درست و عادلانه و بسیار ارزان تر بهره می‌برد.

وی بیان داشت: اگر ما در یک اقدام عوام‌فریبانه قیمت کارخانه را به صورت تصنعی سرکوب کنیم، طبیعتا عرضه‌ای وجود ندارد و این امر در بازار خود را نشان می‌دهد به طوری که پای سوداگران برای بهره برداری از این فضا به بازار باز می شود، اتفاقی که اکنون در بازار افتاده کاهش جذابیت این بازار برای سفته بازان است.

سخنگوی شورای رقابت افزود: با در نظر گرفتن همه فاکتورها موثر در این بازار می‌توان گفت که دستورالعمل ۵۴۳  اثرات مثبتی داشته که البته در اینجا و با توجه به بازگشت ثبات نسبی به بازار باید به سمت اصلاح نقاط ضعف میل کرد.

روز گذشته سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو گفت: اگر عرضه  از سوی خودروسازان افزایش یابد قطعا قیمت در بازار افت قابل توجهی خواهد داشت اما این عرضه‌ها زیاد نیست.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی