امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایروان فرصت‌های خوبی برای صلح با جمهوری آذربایجان در نظر دارد

ایروان فرصت‌های خوبی برای صلح با جمهوری آذربایجان در نظر دارد

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛«آرارات میرزویان»، وزیر امور خارجه ارمنستان در کنفرانس خبری مشترک با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که ایروان فرصت‌های خوبی برای صلح با جمهوری آذربایجان در نظر دارد.

این دیپلمات ارشد ارمنستانی تاکید کرد که ایروان مکررا عزم خود را برای مذاکره مسئولانه و سازنده با جمهوری آذربایجان اعلام کرده است؛ گفت‌وگویی که هدف آن تنظیم مقررات برای روابط دو طرف و تثبیت صلح خواهد بود.

میرزویان با بیان اینکه مذاکرات در چندین مرحله در جریان بوده و طرفین اکنون در حال تدوین پیشن‌ویس توافق صلح هستند، گفت: ما مکرراً وفاداری خود را به این روند (صلح) و – به طور کلی – به ایجاد صلح پایدار در منطقه اعلام کرده‌ایم.

وی یادآور شد: چند روز قبل پیشنهادهای جدید جمهوری آذربایجان را دریافت کردیم. ما آن‌ها را بررسی کرده و پاسخ می‌دهیم و همچنین پیشنهادهای خود را ارائه خواهیم کرد.

وزیر خارجه ارمنستان در ادامه با بیان اینکه بسیاری به احتمال مطلوب تکمیل روند صلح باور دارند، گفت: من نیز با این موافق هستم. فرصتی واقعی برای صلح در دسترس است، گرچه رنج و آوارگی مردم قره‌باغ کوهستانی و لفاظی‌های تندخویانه هم وجود دارد.

با این وجود، میرزویان تاکید کرد که ارمنستان نمی‌تواند به شکل یکجانبه روند صلح را پیش ببرد و در این راه، موضع سازنده باکو ضروری است. او گفت: «فرصت (صلح) وجود دارد، اما ارمنستان تنها عامل تعیین‌کننده نیست و امیدواریم که باکو نیز (تمایل به) سازندگی را از خود نشان دهد.

وزیر خارجه ارمنستان اظهار کرد که جمهوری آذربایجان در حال حاضر هم پیام‌های مثبت مخابره می‌کند و هم پیغام‌های منفی. او آزادسازی اسرا را نمونه ای از پیام مثبت باکو دانست؛ اما تصریح کرد که اقداماتی مانند تماس‌ها و بیانیه‌های تندخویانه یا تلاش برای اجتناب از ملاقات با قامات ایروان، مصداق پیام‌های منفی هستند.

تنش‌های این دو کشور منطقه قفقاز در ماه سپتامبر به اوج خود رسید. باکو در ۱۹ سپتامبر از آغاز عملیات «ضدتروریستی» در قره‌باغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه بوده و عملیات «خرابکارانه» علیه نیروهای جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاکسازی ارمنی‌ها از قره‌باغ را داشته است.

در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با میانجی‌گری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قره‌باغ مبنی بر توقف کامل درگیری‌ها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافق‌ها با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. چند روز بعد هم استقلال‌طلبان قره‌باغ تمامی اظهارات پیشین مبنی بر اعلام استقلال از جمهوری آذربایجان را پس گرفتند.

پیش‌تر «حکمت حاجی‌اف» مشاور رئیس‌جمهوری آذربایجان در امور سیاست خارجی گفت: تقابل نظامی به پایان رسیده است. در واقع آذربایجان تمامیت ارضی و حق حاکمیت خود را احیا کرده و به اشغال نظامی ۳۰ ساله قلمرو خود پایان داده است. باکو در انتهای جنگ ۴۴ روزه در ۲۰۲۰ اعلام کرد که برای امضای توافق صلح با ارمنستان آماده است و همچنین پنج اصل اساسی و متن معاهده صلح را نیز پیشنهاد داد. در حال حاضر مستقیماً با طرف ارمنی در حال گفت‌وگوی دیپلماتیک هستیم.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی