امروز ۴ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روند افزایشی صادرات ایران به عراق در ۸ ماه سال جاری

روند افزایشی صادرات ایران به عراق در ۸ ماه سال جاری

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛سید حمید حسینی، گفت: روند افزایش صادرات ایران به عراق در ۸ ماه سال جاری حفظ شده است.

وی افزود: صادرات ایران به عراق در ۷ ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد و در ۸ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.

عضو هیأت رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به اینکه بودجه سالانه کشور عراق ابلاغ و بازسازی این کشور آغاز شده است، ‌ گفت: با وجود ظرفیت‌های بازار عراق، اما ایران از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نکرده‌است و به نظر می‌رسد جایگاه سوم در صادرات به عراق را از دست داده‌ایم.

حسینی افزود: طی ۲ ـ ۳ سال گذشته بعد از چین و ترکیه ما سومین صادرکننده به عراق بودیم، اما اکنون با توجه به حجم انبوه صادرات امارات به این کشور، امارات متحده عربی بخش عمده بازار صادراتی عراق را گرفته است و رتبه اول صادرات به بازار عراق را دارد.

عضو هیأت رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق بیان داشت: عمده صادرات امارات به عراق کالاهایی مانند خودرو، موبایل، طلا، دخانیات و لاستیک است.

حسینی اظهار داشت: البته این کالاها تولید امارات نیست و اغلب به صورت ترانزیت از طریق امارات به عراق صادر می‌شود.

وی به دلایل رشد صادرات ایران به عراق اشاره کرد و گفت: بخش عمده رشد صادراتی مروبط به صادرات گاز به عراق بوده است. گاز صادراتی به این کشور امسال گران‌تر فروخته شد و به طور متوسط روزانه ۴۹ میلیون مترمکعب صادرات گاز به عراق داشته‌ایم، لذا بخش عمده افزایش صادرات ما به عراق در ۸ ماه سال جاری مربوط به صادرات گاز بوده است و در بقیه اقلام بازار ما بدون تغییر مانده است.

عضو هیأت رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه ممکن است صادرات ما به عراق تا پایان سال به ۱۲ میلیارد دلار برسد، گفت: تحقق این موضوع بستگی به عدم قطع صادرات گاز به این کشور در فصل زمستان دارد.

وی با بیان اینکه ما نتوانسته‌ایم از افزایش ظرفیت صادرات به عراق به خوبی استفاده کنیم، گفت:‌ مشکلاتی برای پرداخت وجه کالاهای صادراتی ما در کشور عراق ایجاد شده که این مسأله به شدت باعث ایجاد نگرانی برای صادرکنندگان ایرانی شده است.

حسینی افزود: این موضوع باعث شده در پروژه‌های دولتی امکان فروش تجهیزات، کالا و قطعات را نداشته باشیم، زیرا شرکت‌های دولتی عراق، ‌ اصرار دارند کالاها را با نرخ دلار رسمی (هر دلار تقریبا ۱۳۲۰ دینار)، خریداری کنند، در حالی که برای خرید کالای ایرانی باید دلار را به قیمت بازار آزاد (هر دلار تقریبا ۱۵۵۰ دینار)، خریداری کنند که با این شرایط ما قراردادهای دولتی را از دست داده‌ایم.

عضو هیأت رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق افزود: البته تلاش‌هایی در حال انجام است و اخیرا وزیر صمت سفری به عراق داشت و تلاش کرد مسأله ارز صادرکنندگان را حل کند.

وی گفت:‌ سازمان توسعه تجارت نیز اقدام به ایجاد دفتری در عراق کرده و با ایجاد این شعبه منطقه‌ای حضور جدی‌تری در بازار عراق خواهد داشت، اما باید منتظر ماند و دید که مجموعه اقدامات چه تأثیری بر تجارت ایران با عراق تا پایان سال دارد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی