امروز ۵ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایران به دنبال ارتقای مناسبات فرهنگی و سهم خود از بازار حلال

به گزارش پایروس، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در حاشیه حضور در نمایشگاه صنعت حلال در کازان تاتارستان افزود: اجلاس کازان در سطح گسترده ای به موضوعات اقتصادی و صنعت حلال برگزار شد و کشورهای مختلف با حضور در این اجلاس به دنبال ارتقای سهم خود در بازار و فرهنگ حلال هستند.

وی اظهار داشت:‌ کارشناسانی از جمهوری اسلامی ایران برای شناسایی فرصت ها و ظرفیت های بازار محصولات حلال که گسترده آن از تولید گوشت حلال فراتر رفته و گردشگری و پوشاک حلال را نیز در بر می گیرد، در این اجلاس شرکت کرده اند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به عضویت این مجمع در مرکز مطالعات راهبردی روابط روسیه و جهان اسلام گفت: هر ساله این مجمع، کنفرانسی را برپا می کند که امسال برپایی آن با نمایشگاه حلال در کازان همزمان و این نشست روز جمعه با حضور ۳۰ شخصیت برجسته جهان اسلام برگزار شد.

وی هدف از حضور هیات مجمع تقریب مذاهب اسلامی را گسترش ارتباطات علمای روسیه و ایران عنوان کرد و گفت:‌ ما ارتباط خیلی خوبی با اداره مفتیات روسیه داریم و به مناسبت های مختلف مفتیان را به ایران دعوت می کنیم تا با دیدگاه دینی و مذهبی ایران آشنا شوند.

کریدور شمال – جنوب در حوزه فرهنگ نیز تأثیرگذار است

شهریاری در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به حضور خود در نشست جنبی چهاردهمین اجلاس اقتصادی روسیه – جهان اسلام در کازان با موضوع کریدور شمال – جنوب اظهار داشت:هرچند این کریدور مربوط به بخش های اقتصادی و بازرگانی می شود اما تکمیل و استفاده از ظرفیت آن، تاثیر عمیقی در سیاست، فرهنگ و ارتباطات مذهبی خواهد گذاشت.

وی اظهار داشت: کریدور شمال – جنوب بین روسیه و ایران موضوع کلان و راهبردی است و فراتر از صرفا نتایج اقتصادی، در حوزه فرهنگ هم می تواند تأثیر عمیقی داشته باشد.

ابراز خرسندی رئیس شورای مفتیان روسیه از توسعه مناسبات در جهان اسلام

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در حاشیه نشست گروه راهبردی روسیه و جهان اسلام، با مفتی شیخ راویل عین الدین رئیس اداره دینی مسلمانان و رئیس شورای مفتیان روسیه دیدار کرد.

شهریاری در این دیدار با اشاره به افزایش ارتباط ایران و روسیه در دوران کنونی بر توسعه تعاملات میان علما و اندیشمندان دو کشور همپای توسعه ارتباطات در سایر حوزه‌ها تأکید کرد.

وی با اعلام آمادگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای پذیرش هیئت‌های علمایی روسیه در ایران و اعزام متقابل این هیأت‌ها به روسیه خاطرنشان کرد: آشنایی بی‌واسطه اندیشمندان دینی با ظرفیت‌ها و واقعیت‌های دو کشور در توسعه روابط فرهنگی بسیار تأثیرگذار است.

رئیس شورای مفتیان روسیه نیز در این دیدار گفت: روابط سیاسی ایران و روسیه در سطح رؤسای‌جمهور در حال گسترش است که وظیفه ما را برای توسعه ارتباط میان علما و نهادهای دینی دو کشور سنگین می‌کند.

عین الدین افزود: روابط دو کشور در سطح بزرگان عمیق هست و این موضوع قبل از همه چیز، مایه مسرت مسلمانان روسیه است. ما باید فرصت فراهم شده در نزدیکی دو کشور را قدر بدانیم.

رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه در ادامه اظهار داشت: ما از موفقیت ایران در سطح بین‌الملل و ترمیم روابط با برخی کشورها خرسندیم و آنها را نمادی از اتحاد کشورهای اسلامی می‌دانیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر روسیه، ایران، ترکیه و کشورهای عربی در کنار هم باشند، قدرت بسیاری خواهیم داشت و غرب از این اتحاد واهمه دارد و یقین دارم آنها موانعی ایجاد می‌کنند چون از اتحاد و نزدیکی ما می‌ترسند ما ولی باید به منافع خودمان فکر کنیم.

رئیس شورای مفتیان روسیه با اشاره به پیشنهادهای هیات ایرانی در این دیدار گفت: از تبادل هیأت‌های علمایی استقبال می‌کنیم و همچنین علاقه داریم اندیشمندان و علمای روس در دوره‌ها و نشست‌های علمی و دانش‌افزایی در ایران مشارکت داشته باشند. این موضوع به درک صحیح ما از وضعیت فرهنگی و دینی ایران کمک می‌کند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی همچنین در دیدار با نماینده دائمی روسیه در سازمان همکاری اسلامی نقش‌آفرینی کشورهای مسلمان در منظومه جدید نظم جهانی را مهم و برجسته خواند.

شهریاری، مقوله «حلال» را با توجه به توسعه مفهومی و مصداقی آن، یکی از موضوعات مشترک برای همکاری ذکر کرد و گفت: حلال مسأله مهمی در جهان اسلام است و دامنه آن روز بروز گسترده خواهد شد. حلال امروز فقط در مسأله خوراک نیست و عرصه‌های دیگر مانند پوشاک و گردشگری هم به آن افزوده شده است.

عبدالرمضان لطیپف نماینده دایمی روسیه در سازمان همکاری اسلامی نیز در این دیدار، ایران را یک کشور مهم و شریک قابل احترام برای روسیه دانست و گفت: ایران، کشور اصلی و کلیدی در سازمان همکاری اسلامی است.

لطیپف افزود: در زمانه فعلی مسلمانان باید با گذر از مسایل گذشته درباره موضوعات راهبردی مانند اهداف مشترک برای ساخت دنیای آینده با هم گفتگو کنند. وی گفت: تدوام این نشست‌ها و گفتگوها می‌تواند علاوه بر نزدیکی دیدگاه‌ها به اجرایی شدن آنها کمک کند

محمد شین نائب رئیس گروه راهبردی روسیه و جهان اسلام نیز به صورت جداگانه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دیدار کرد.

نشست گروه راهبردی روسیه و جهان اسلام روز جمعه با حضور رئیس‌جمهوری تاتارستان روسیه، رئیس شورای مفتیان روسیه و رهبر کلیسای ارتدوکس این کشور برپا شد.

در این اجلاس که با سخنرانی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، شهریاری سخنانی درباره ارزش‌های اخلاقی و دینی در ارتباطات کشورها بیان کرد.

شهریاری با اشاره به تلاش آمریکا برای تداوم سیطره ظالمانه بر مناسبات بین المللی گفت: امروز ما وارد یک نظم نوین جهانی شده‌ایم و باید درک درستی از آینده داشته باشیم.

مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را در این اجلاس همراهی کرد.

برنامه های رسمی چهاردهمین اجلاس اقتصادی روسیه – جهان اسلام طی روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برگزار شد. برنامه های غیررسمی این اجلاس در حوزه فرهنگی روزهای شنبه و یکشنبه ادامه دارد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی