زاخارووا گفت: به نظر میرسد که ایده فرانسه و اظهارات خصمانه تعدادی دیگر از نقش آفرینان بینالمللی، همراه با افزایش حضور نظامی نیروهای فرامنطقهای در شرق مدیترانه، خطر تشدید بیشتر رویارویی مسلحانه در خاور میانه، بین المللی شدن درگیری و مشارکت شرکت کنندگان جدید در آن را به همراه داشته باشد.
سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه افزود: “در مفهوم گسترده تر، باید توجه داشت که این اولین ابتکار مشابه فرانسه نیست که به ریشه مشکل نمی نگرد و مدت هاست که توسط جامعه بین المللی با شک و تردید فزاینده درک می شود.”
به گفته وی، “اقدامات پاریس با انگیزه ایدئولوژیکی اغلب نتیجه معکوس دارند و تنها به بی ثباتی وضعیت در کشورها و کل مناطق جهان منجر می شوند.”
زاخارووا خاطرنشان کرد: “اگر فرانسه واقعاً میخواهد به کار برای آتشبس و خونریزی در منطقه درگیری کمک کند، میتواند از موضع ما در مورد نیاز به تمرکز بر ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه فلسطین-اسرائیل و خاورمیانه در کل حمایت کند.”
سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه گفت: به همین دلیل است که ما از اسرائیلی ها و فلسطینی ها می خواهیم که به سرعت مذاکرات مستقیم را برای بحث در مورد همه موضوعات مورد اختلاف آغاز کنند.
وی یادآور شد: “روسیه طرفدار ایجاد یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی آن در بیت المقدس شرقی است که در صلح و امنیت با اسرائیل همزیستی داشته باشد که در تصمیمات مسخص مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل پیش بینی شده است.”
زاخارووا در پایان گفت: ” معلوم نیست چرا ما شاهد چنین ابتکاراتی از سوی فرانسه نیستیم”.
پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.