رای فوری به دنبال فروپاشی ائتلاف دولتی در میان چالش های اقتصادی و اختلافات بر سر کمک به کی یف است.
رسانه ها از جمله خبرگزاری DPA روز سه شنبه به نقل از منابع رسمی گزارش دادند که پارلمان جدید آلمان در ۲۳ فوریه سال آینده انتخاب خواهد شد.
بنا بر گزارش ها، این تاریخ توسط سوسیال دموکرات های صدراعظم اولاف شولز، شرکای باقی مانده ائتلافی آنها، سبزها و بزرگترین حزب اپوزیسیون – اتحادیه دموکرات مسیحی محافظه کار (CDU) توافق شده است.
این اقدام پس از فروپاشی ائتلاف حکومتی سه حزبی، که شامل حزب دموکرات آزاد (FDP) است، انجام شد. هفته گذشته، شولز کریستین لیندنر، وزیر دارایی را که همچنین رهبر FDP است، برکنار کرد. تصمیم صدراعظم باعث شد که حزب لیندنر رسماً از ائتلاف خارج شود و شولز با یک دولت اقلیت باقی بماند.
رسانههای آلمانی در ابتدا گزارش دادند که رهبران سه حزب ائتلاف نتوانستند زمینه مشترکی در مورد چگونگی رسیدگی به کسری چند میلیارد یورویی بودجه سال آینده پیدا کنند. این سه شریک در ماههای اخیر بر سر سیاستهای اقتصادی و مالی کشور با هم اختلاف داشتند.
شولز سپس اذعان کرد که کمک به اوکراین به موضوع اصلی اختلاف در مذاکرات ائتلاف تبدیل شده است. به گفته صدراعظم، او طرحی چهار ماده ای را مطرح کرد که شامل «افزایش حمایت ما از اوکراین» در میان موارد دیگر بود که لیندنر آن را رد کرد.
در پی این تحولات، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان گفت که آماده است رایگیری زودهنگام را اعلام کند و افزود که کشور به “اکثریتی باثبات و دولتی که قادر به عمل باشد” نیاز دارد. برای برگزاری انتخابات زودهنگام، شولز باید برای دولت خود رای اعتماد بگیرد و آن را از دست بدهد.
صدراعظم ابتدا به دنبال انجام این کار در اواسط ژانویه بود و زمینه را برای انتخابات در اواخر ماه مارس فراهم کرد، در حالی که گزارش شده است که CDU برای یک نظرسنجی فوری در اوایل ژانویه ۱۹ فشار آورد. رای اعتماد به ۱۶ دسامبر، با توجه به DPA.
در صورت شکست دولت در رای گیری، اشتاین مایر ۲۱ روز فرصت دارد تا پارلمان را منحل کند. پس از آن یک مهلت ۶۰ روزه برای برگزاری انتخابات جدید تعیین می شود. به گزارش خبرگزاری آلمان، ۲۳ فوریه در این مهلت قرار دارد.
این تاریخ تقریباً مصادف است با آغاز خصومتهای بزرگ بین مسکو و کیف، که در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، زمانی که روسیه عملیات نظامی خود را آغاز کرد، آغاز شد. مشخص نیست که آیا این تاریخ نقشی در روند تصمیم گیری احزاب آلمانی داشته است یا خیر.
منبع: راشاتودی