به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، حسین امیر عبداللهیان در هفتمین مجمع تمدنهای کهن که روز پنجشنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۲ در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد، با ابراز خرسندی از این میزبانی و خوشآمدگویی به حاضران گفت: مجمع کشورهای تمدنی از اولین نشست خود که در آتن برگزار شد برای ایجاد جهانی فرهنگیتر و صلحآمیزتر بوده است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مجمع تمدنهای کهن شامل تمدنهایی است که در طول تاریخ منشا اثر در ارائه خدمات بزرگی به بشریت بودهاند ابراز امیدواری کرد که این کشورها با اتکا به ارزشهای تمدنی به ایجاد نوع دوستی، همزیستی، تفاهم و چندجانبهگرایی کمک کنند؛ در اسناد این مجمع که در دورههای مختلف به ثبت رسیده بر همکاری بین تمدنی بهعنوان یک عنصر قدرت نرم برای کشورهای عضو تاکید شده که از آن برای حل معضلات مشترک بشری نهایت استفاده را ببرند.
امیرعبداللهیان گفت: فرهنگ و قدرت فرهنگی یکی از ماموریتهای تمدنهای کهن به عنوان حاملان فرهنگی است که میتواند با گفتمان برتریجویانه و نژادپرستانه مقابله کند، جهان امروز همچنان از استانداردهای دوگانه رنج میبرد و در مقابل این رویکرد غیرسازنده کشورهای تمدنی باید در اشاعه تعامل و دوستی، احترام به ارزشها و سنتها، ترویج همزیستی و مسالمتآمیز برای ایجاد مفاهمه و فرهنگ گفتوگو گام بردارند و تلاش کنند.
وی گفت: جنایاتی که در غزه و کرانه باختری فلسطین در جریان است، ننگی بزرگ در تاریخ بشریت است؛ انتظار میرود تمدنهای کهن که پیشگام مفاهمه و صلح هستند این جنایات را محکوم و از تمام ظرفیتهای خود برای توقف این وضعیت وخیم و تشکیل دادگاه جنایتکاران جنگی استفاده ببرند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: گفتوگو و تعامل فرهنگی بهعنوان میراث مشترک تمدنهای کهن الگوی مناسبی برای حل چالشهای امروز از جمله بحران فلسطین است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه در سال ۲۰۲۳ شاهد تولد مجدد شوم توهین به مقدسات دینی و مسلمانان و همچنین سکوت رضایتآمیز برخی دولتهای غربی بودهایم، ادامه داد: ادیان یکی از بخشهای مهم تمدنهای کهن است و توهینهای صورت گرفته اهداف شوم بهمنظور بر هم زدن صلح بین ملتها و ادیان است و جمهوری اسلامی این اقدامات را محکوم میکند، انتظار میرود تمدنهای کهن که خاستگاه ادیان الهی بودهاند نقش خود را در جلوگیری از این رفتارها ایفا کنند.