به گزارش پایروس، مدیرکل راهآهن عراق درخصوص پروژه اتصال ریلی شلمچه به بصره گفت که توافق در خصوص این پروژه محرمانه و سری نبود بلکه با سفر رسمی وزیر حملونقل عراق به ایران انجام شد و این پروژه بخشی از برنامه سرمایهگذاری راهبردی بودجه ۲۰۲۳ است.
وی افزود: ایران متعهد شد که مسیری به طول ۱۶ کیلومتر را مینزدایی کند و هزینههای رفع موانع در این مسیر را بدهد که تقریبا ۵ میلیون دلار است.
یونس الکعبی گفت: پروژه خط راهآهن در زمینی کاملا عراقی انجام خواهد شد و آنچه در تفاهمنامه آمده است اتصال خط ریلی بین شلمچه و بصره تنها برای انتقال مسافران است که سالیانه به بیش از ۳ میلیون مسافر خدمات میدهد.
مدیرکل راهآهن عراق اظهار داشت: در این پروژه از ریلهای قدیمی استفاده میشود و از ریلهای جدید پروژه جاده توسعه استفاده نخواهد شد.
وی افزود: ریلهای جاده توسعه شبکه جدیدی است که به کشورهای همجوار به جز ترکیه مرتبط نیست.
الکعبی گفت: دشوارترین بخش پروژه ریلی ایران و عراق پلی است که باید بر روی شطالعرب نصب شود.
وی ادامه داد: برای انجام این پروژه چهار و نیم کیلومتر مربع از زمینهای کشاورزی به مالکیت شرکت راهآهن عراق در میآید.
دیدار مشاور نخستوزیر عراق در امور راهبردی با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه
در این دیدار با بررسی جزئیات همکاریهای اقتصادی دو کشور بر تسریع در اجرای پروژه راه آهن شلمچه-بصره، شهرکهای اقتصادی مشترک و پروژه اتوبان جاده خسروی به خانقین تاکید شد.
حازم الخالدی در این دیدار با اشاره به دستورات قاطع نخستوزیر عراق برای حل مشکلات و موانع بر سر اجرای پروژههای مذکور از تشکیل کمیتههای سهگانه با حضور دستگاههای ذیربط در عراق برای تسریع در تکمیل این طرحها خبر داد.
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز با اشاره به اهمیت روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران و عراق و تبیین سیاست همسایگی دولت سیزدهم بر آمادگی کشورمان برای تقویت بیش از پیش مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کرد.