امروز ۵ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آخرین گزارش از قیمت نفت در بازارهای جهانی

به گزارش پایروس به نقل از زاگرس آنلاین، نفت خام روز گذشته در ابتدا به علت کاهش ذخایر نفت آمریکا بالای ۸۵ دلار معامله می‌شد، اما در پایان روز به علت کاهش رتبه اعتباری آمریکا که بر احساس حاکم بر بازار تاثیر گذاشت، قیمت نفت افت کرد و در نهایت در ساعات پایانی معاملات به علت نگرانی در مورد کمی عرضه در بازار اندکی روند کاهشی محدود شد.
موسسه رتبه‌بندی فیچ، رتبه اعتباری بلندمدت ارز خارجی آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت در جهان را کاهش داد که این اقدام نشان‌دهنده وخامت مالی دولت این کشور، دو قطبی‌سازی سیاسی و وضعیت بین‌المللی دلار آمریکاست.
با وجود احساس کاهشی حاکم بر بازار، قیمت‌ها به علت نگرانی در مورد کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان بزرگ تقویت شده است. انتظار می‌رود، این تولیدکنندگان در نشست روز جمعه روند کاهش تولید خود را حفظ کنند.
هر بشکه نفت برنت با ۸ سنت افزایش ۸۳.۲۸ دلار و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۵ سنت افزایش ۷۹.۵۴ دلار معامله شد.
هر دو شاخص نفتی در روز چهارشنبه در نزدیکی بالاترین رقم از ماه آوریل معامله شدند، اما پس از کاهش رتبه اعتباری آمریکا با کاهش ۲ درصدی آنها بازار بسته شد.
نفت خام آمریکا در ماه جولای حدود ۱۶ درصد و نفت برنت بیش از ۱۴ درصد افزایش ارزش ثبت کردند.
ادوارد مویا، تحلیلگر بازارهای نفتی گفت، از آنجایی‌که قیمت نفت طی ماه گذشته افزایش پیوسته داشته است، امکان کاهش قیمت وجود دارد. بازار نفت همچنان در کوتاه مدت با کمی عرضه مواجه خواهد بود، اما قیمت‌ها همچنان می‌تواند برای یک کاهش شدید آسیب‌پذیر باشد.
بر اساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه، ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته رقم بی‌سابقه ۱۷ میلیون بشکه کاهش یافت، زیرا پالایشگاه‌ها فعالیت خود را بیشتر کردند و صادرات نیز به ۵ میلیون بشکه در روز رسید.
بیشتر بخوانید:
اعلام انحلال کانون صرافان دلار را گران کرد یا تعطیلات سه روزه؟
روایت دبیر کانون صرافان از پشت پرده «انحلال» دستوری کانون / عقب‌نشینی نمی‌کنیم
نفت ایران در بازارهای جهانی چند؟
هر چند قیمت جهانی نفت در بازار ۷۹ دلار و ۵۴ سنت بود اما گزارش‌های اعلامی نشان می‌دهد نفت سنگین ایران با ۱.۶۶ درصد کاهش به ۸۳.۰۳ دلار رسیده است.
بر اساس آخرین آمار اعلامی در خرداد ماه صادرات کنونی ایران حدود دو میلیون بشکه برآورد می‌شود که ۵۰۰ هزار بشکه کمتر از زمان آغاز تحریم‌هاست. خبرگزاری رویترز با استناد به گفته کارشناسان و داده‌های کشتیرانی می‌گوید، به رغم تحریم‌های ایالات متحده صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسیده است.

شمارش معکوس برای نشست اوپک پلاس
قرار است وزرای کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و هم‌پیمانانش، روز جمعه ۴ آگوست با یکدیگر دیدار کنند. این هیئت که کمیته نظارتی مشترک وزیران نامیده می‌شود، می‌تواند در صورت لزوم جلسه کامل اوپک پلاس را درخواست کنند.
گفته می‌شود، این کمیته احتمالا در جلسه آنلاین هیچ تغییری در سیاست کنونی اوپک پلاس ایجاد نکند. یکی از این افراد افزایش قیمت نفت را دلیل اینکه هیچ اقدامی صورت نخواهد گرفت، عنوان کرده است.
بازیگران و تحلیلگران بازار پیش‌بینی می‌کنند، ریاض کاهش تولید داوطلبانه خود را برای یک ماه دیگر در ماه سپتامبر ادامه خواهد داد و این خبر را در نشست فردا اعلام خواهد کرد.
با این حال، یک اقدام غافلگیرانه دور از انتظار نیست. وزیر انرژی عربستان در ماه جولای گفته بود، اوپک پلاس به تلاش برای غافلگیر کردن بازار ادامه خواهد داد. در ماه آوریل هم چندین عضو اوپک پلاس قبل از نشست وزارتی از کاهش تولید خبر دادند، درحالی‌که انتظار می‌رفت اقدامی صورت نگیرد.
سیاست‌های دولت چین برای تقویت اقتصادش به عنوان دومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان، باعث تقویت قیمت‌ها و رشد تقاضا برای سوخت می‌شود. دومین اقتصاد جهان امروز گزارش داد بخش خدمات این کشور در ماه ژوئن با سریع‌ترین سرعت رشد داشته و آمارهای ناامیدکننده تولیدات صنعتی که در اوایل هفته منتشر شد، را خنثی کرده است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی