در حالیکه توسعه نیروگاه هستهای راهکار رفع همزمان ناترازی برق و گاز در ایران است، اما در نبود قرارداد ساخت نیروگاه اتمی در توافقات ما با چین، چینیها در هفته جاری پیشنهاد ساخت نیروگاه اتمی با نصف قیمت دنیا را روی میز یک کشور آسیای مرکزی گذاشتند.
به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ به نقل از شهرخبر، سرعتگرفتن ساخت نیروگاههای هستهای در دنیا بار دیگر ثابت کرد، «هر چیز ترسناکی لزوما خطرناک نیست.»
دولت چین به قزاقستان پیشنهاد داده است که با نصف هزینه ساخت نیروگاه توسط کشورهای فرانسه، روسیه و کره جنوبی در این کشور نیروگاه هستهای بسازد.
رقابت برای توسعه نیروگاههای هستهای وارد مرحله جدید شده و ۲۲ کشور از جمله آمریکا و فرانسه، توافق کردند، تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت هستهای در دنیا را ۳ برابر کنند.
کارشناس حوزه انرژی عسگر سرمست به افزایش هزینه برداشت سوخت فسیلی در آینده و ناتوانی تجدیدپذیرها در تامین نیاز کشورها اشاره کرده و میگوید که آینده انرژی جهان با برق هستهای تعیین خواهد شد.
داستان برق اتمی از دسامبر ۱۹۵۱ با تولید ۱۰۰ کیلووات برق در آزمایشگاه شروع شد و رئیسجمهور وقت آمریکا آیزنهاور اولینبار با شعار اتم برای صلح، ساخت نیروگاه هستهای را کلید زد. روند توسعه اتمی در دنیا با سرعت به پیش میرفت تا اینکه سال ۱۹۸۶، چرنوبیل رقم خورد و ترمز توسعه برق هستهای در جهان کشیده شد. در این مدت جایگزینی برق فسیلی با تجدیدپذیرها نیز با ناکامی مواجه شد تا از ابتدای سال ۲۰۲۳، بار دیگر روند ساخت نیروگاههای اتمی در کشور شدت بگیرد.
فناوری ساخت نیروگاه هستهای در اختیار کشورهای معدودی از جمله چین، آمریکا، روسیه، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی است و کشورها رقابت مهمی برای توسعه این انرژی را کلید زدهاند.