به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ایران و روسیه به نقل از ستاد خبری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳، نشست تخصصی و پنل «قانون جهش تولید دانشبنیان معرفی ظرفیتها، فرآیندهای اجرایی» با حضور کارشناسان و مدیران این حوزه در حاشیه نمایشگاه اینوتکس برگزار شد.
در این نشست سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اینوتکس ۲۰۲۳ جلوه خوبی از فناوری نانو برای کشور است، گفت: امروزه خوشبختانه دهها هزار جوان ایرانی در زیست بوم فناوری مشغول کار و فعالیت هستند که این مهم نشاندهنده رسیدن دوزیستان به مرحله بلوغ است.
وی با بیان اینکه با توجه به این میزان فعالیت، نیاز به قوانین و مقررات جدید احساس میشود، گفت: تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان به منظور پاسخگویی به همین اساس نیاز بود. بیش از ۱۰۰ چالش در حوزه دانشبنیان شناسایی و بررسی شد تا اینکه در نهایت در سوم خرداد قانون جهش تولید دانشبنیان برای اجرا به رئیس جمهور ابلاغ شود و خوشبختانه آییننامههای اجرایی این قانون و سازوکارهای آن تا حد زیادی در دولت انجام شده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون خوب نیاز به اجرای خوب دارد و اجرای خوب وابسته به نظارت بر آییننامههاست. در این بخش مجلس شورای اسلامی و معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به تنهایی نمیتوانند نظارت کافی داشته باشند. نظارت بر اجرای قانون جهش تولید بر عهده تمام فعالان زیستبوم فناوری نوآوری کشور است.
در ادامه این نشست رضا اسدیفر، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز اظهار داشت: بر اساس نیازها و چالشهای احساس شده، قانون جهش تولید دانشبنیان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سپس به دولت ابلاغ شد.
وی افزود: گرچه هر بخش این قانون به حوزه خاص در زیست بوم نوآوری و شکوفایی اختصاص دارد اما رویکرد کلیه این قانون، زمینه سازی برای ورود فعالیتهای دانشبنیان به عرصه اقتصاد واقعی کشور است. در واقع این قانون تلاش دارد ظرفیت زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و همچنین ظرفیت شرکتهای دانشبنیان به اقتصاد کلان کشور وارد شود.
وی یادآور شد: بههمین دلیل مخاطب قانون جهش تولید دانشبنیان تنها شرکتهای دانشبنیان نیست بلکه صنایع بزرگ و واحدهای تولیدی نیز میتوانند در صورت فعالیت دانشبنیان از تسهیلات و حمایتهای این قانون بهرهمند شوند.