پایگاه خبری پایروس ،برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع عضویت ایران در بریکس و تقویت مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر علی سلطانی فرد کارشناس مسائل بینالملل به روی آنتن رفت.
علی سلطانی با اشاره به ظرفیتهای گروه بریکس و پنج کشور اصلی تشکیل دهند این گروه تصریح کرد: این کشورها ظرفیتهای اقتصادی و مالی بزرگی در جهان دارند و همچنین در حوزههای نظامی و سیاسی هم از قدرت بالایی برخوردار هستند. بریکس به سمت نظام مالی رفته است که مستقل است و از نظام مالی دنیا استقلال دارد.
وی ظرفیتهای گروه بریکس را برای ایران بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: ظرفیتهایی که عضویت در گروه بریکس در اختیار ایران میگذارد، باعث خواهد شد روابط تجاری و اقتصادی کشورمان را در عرصه جهانی و بینالمللی توسعه خواهد داد.
این کارشناس مسائل بینالملل در مصاحبه با رادیو گفتگو با یادآوری این موضوع که ایران از سال ۲۰۱۳ درخواست خود را برای عضویت در گروه بریکس بهصورت رسمی اعلام کرده است، گفت: تاکنون ۱۹ کشور درخواست عضویت به گروه بریکس را دادهاند که ایران جزو نخستین کشورها است. درخواست ایران مورد موافقت تمام کشورها قرار گرفته است.
وی با بیان این موضوع که هر سازمان و نهادی دارای یکسری مزیتها است که منجر میشود کشورها به عضویت آنها در بیایند، اظهار کرد: کشورهای عضو بریکس سعی کردهاند نظامی مالی مستقلی را در این سازمان ایجاد کنند و در مقابل بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، بانک توسعه نوین را ایجاد کردهاند. این مسئله سبب میشود مبادلات بانکی بین اعضای بریکس خارج از نظام بینالملل از جمله سوئیفت صورت بگیرد.
سلطانی افزود: عضویت در گروه بریکس موجب میشود ایران بهراحتی بینبانکی با اعضای مختلف بریکس داشته باشد بدون اینکه نظام مالی غرب و آمریکا روی آن تأثیر داشته باشد که این اتفاق در دوران تحریم کاملاً کارآمد و مفید است.
وی در بیان دیگر مواهب عضویت ایران در گروه بریکس توضیح داد و عنوان کرد: کاهش محدودیتهای تجارت بینالمللی از جمله جذابیتهای عضویت ایران در این گروه محسوب میشود. یک نظام تجاری بین کشورهای عضو بریکس وجود دارد که خارج از کنترل غرب و کشورهای آمریکایی است و این سبب میشود کشورهای عضو بریکس بهراحتی و با استقلال کامل مبادلات تجاری داشته باشند بدون اینکه نگران تحریم باشند.
این کارشناس مسائل بینالملل در مصاحبه با رادیو گفتگو با تصریح بر این موضوع که ایران بهواسطه عضویت در گروه بریکس میتواند با اقتصادهای برتر دنیا تعامل داشته باشد، بیان کرد: کشورهای عضو این گروه از جمله چین و هند جزو اقتصادهای بزرگ دنیا محسوب میشوند و عضویت در این گروه ظرفیت تعامل با این کشورها را در اختیار ایران قرار میدهد.
وی کاهش فشارهای آمریکا را از دیگر نتایجی دانست که عضویت ایران در بریکس میتواند به همراه داشته باشد و اظهار کرد: وقتی ایران عضو سازمانی شود که خارج از کنترل و محدوده آمریکا و غرب است، موجب ایجاد آزادیهای بیشتری در حوزه اقتصادی خواهد شد و قطعاً فشارهای آمریکا هم کاهش خواهد یافت و یا حداقل اثر آن را از دست خواهد داد.
سلطانی اشاره کرد: ایران همچنین بهواسطه عضویت در گروه بریکس در تصمیمگیریهای بینالمللی شریک میشود؛ زیرا این سازمان ابعاد بزرگی در نظام بینالملل دارد و کشورهای عضو آن دارای ظرفیتهای زیادی هستند.