به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ در آیین جشنی که در سرکنسولگری ایران در آستراخان روسیه برگزار شد، ایگور بابوشکین استاندار آستراخان روسیه ضمن تبریک به دولت و ملت ایران، با اشاره به نقش کلیدی انقلاب اسلامی در برقراری عدالت و صلح پایدار چندقطبی در جهان، از ایران امروز به عنوان کشوری مستقل یاد کرد که به شکل متوازنی ارزش های معنوی کهن و دفاع از منافع ملی را در خود گرد هم آورده است.
استاندار آستراخان همکاری های فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران را راهبردی دانست که بر پایه حل مسائل مشترک در زمینه توسعه دو کشور بنا شده است. او با ذکر اهمیت ویژه روابط با ایران برای استان آستراخان روسیه و اقدامات انجام شده توسط سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آستراخان و به ویژه هفته فیلم ایران که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی اخیراً در آستراخان برگزار شد از تلاشهای سرکنسول و اعضای سرکنسولگری در راستای ارتقای روابط با این استان تشکر و قدردانی کرد.
سرکنسول ایران در آستراخان نیز در این مراسم اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به برکت دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی ایران یعنی استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی، علیرغم تحریمها و توطئهها، توانست راه پیشرفت را ادامه دهد و اکنون در بسیاری از حوزهها همچون علم و فناوری، بهداشت و پزشکی، فناوری نانو، صنایع دفاعی، تولیدات صنعتی، کشاورزی، انرژی و چرخه کامل سوخت هستهای به رتبه های قابل توجهی در میان کشورهای دنیا دست یابد.
مهدی آکوچکیان خاطر نشان کرد که جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس تاکنون همواره بر حقوق مردم فلسطین از جمله حق ایشان بر سرزمین در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی تأکید دارد و با صراحت اقدامات وحشیانه این رژیم در نوار غزه را محکوم نموده و همبستگی خود را با ملت مظلوم فلسطین اعلام می کند.
سرکنسول ایران در آستراخان، مناسبات جمهوری اسلامی ایران و استان آستراخان در حوزه های مختلف اقتصادی و فرهنگی را رو به پیشرفت توصیف و ابراز داشت که اقدامات بسیار مهمی در حوزه تجارت، لجستیک و فعالسازی کریدور حمل و نقلی شمال–جنوب انجام شده است که نتایج آن در آینده نزدیک نمایان خواهد شد.
این آیین با حضور گسترده مقامات بلندپایه آستراخان، فعالان دانشگاهی و نمایندگان بخش خصوصی این استان روسیه برگزار شد.
استان آستراخان در ساحل شمالی دریای خزر و در جنوب غربی بخش اروپایی روسیه قرار دارد. این استان از سمت شرق با جمهوری قزاقستان و از جنوب با دریای خزر همسایه است و رود ولگا به عنوان پرآب ترین و مهمترین منبع تأمین آب دریای خزر از این استان میگذرد.
جشن انقلاب در کازان روسیه
بنا بر گزارش دیگری، آیین جشن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با حضور معاون نخست وزیر و وزیر صنایع و تجارت جمهوری تاتارستان به همراه تعدادی از مقامات این جمهوری و سایر مناطق حوزه ولگا از جمله نمایندگان پارلمان، رئیس آژانس توسعه سرمایه گذاری و معاون وزیر فرهنگ این جمهوری در کازان مرکز این جمهوری برگزار شد.
در این آیین همچنین رئیس کمیته گردشگری، معاون اتاق بازرگانی و صنایع جمهوری تاتارستان، معاون بین الملل دانشگاه فدرال کازان، معاون وزیر اقتصاد چیلیابینسک، نمایندگان وزارت خارجه فدراسیون روسیه در کازان و دهها نفر از شخصیت ها و فعالان حوزه تولید و تجارت شرکت کردند.
انجام چند قطعه موسیقی ایرانی، پخش سرودهای ملی جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری تاتارستان، پخش کلیپ تولیدی سرکنسولگری در حوزه دستاوردهای ۴۵ ساله انقلاب، نمایش تصاویر ظرفیت های گردشگری، هنری، فرهنگی و علمی ایران از بخشهای این مراسم بود.
ولگ کاروبچنکو معاون نخست وزیر و وزیر صنایع و تجارت جمهوری تاتارستان در سخنانی در این آیین به تمجید قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
سخنرانی داود میرزاخانی سرکنسول کشورمان در کازان در تشریح دستاوردهای انقلاب و همچنین سخنرانی نماینده اسقف اعظم جمهوری تاتارستان از دیگر بخشهای این مراسم بود.
جمهوری تاتارستان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد. این جمهوری با هشت منطقه دیگر روسیه شامل باشقیرستان، اودمورت، ماری ال و چوواش و استانهای کیروف، اورنبورگ، اولیانوفسک و سامارا همسایه است. کازان به عنوان یکی از دروازه های اصلی ورود اسلام به سرزمین های شمالی محسوب میشود. بنا به برخی منابع تاریخی، سال ۹۲۲ میلادی ولگا بلغارستان (جمهوری تاتارستان کنونی) اسلام را به عنوان دین اصلی پذیرفت؛ امروز نیز بخش عمده ای از مسلمانان روسیه در جمهوری تاتارستان زندگی می کنند.