به گزارش پایروس به نقل از ایرنا، کاظم خاوازی در دومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران گفت: در
سال ۲۰۵۰ باید ۷۰ درصد غذای اضافه در دنیا تولید شود، در حالی که در هر دهه ۹ میلیمتر بارندگی کاهش و سهدهم درجه سانتیگراد نیز دما افزایش
مییابد که اثرات آن در بخش کشاورزی قابل مشاهده است.
وی اظهار داشت: با مهاجرت گونهها و گیاهان روبرو هستیم برای مثال پسته ما از سیرجان و کرمان به ارومیه رفته است و اگر به فکر نباشیم
شاهد اتفاقات بدی خواهیم بود.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی تصریح کرد: بر اساس گزارشها در کوتاهمدت ۲۵ درصد افت عملکرد داریم و
تا سال ۲۰۸۰ این میزان به ۵۰ درصد میرسد که کشاورزان آن را بیشتر از بقیه درک خواهند کرد.
خاوازی گفت: به دلیل تغییر اقلیم تاریخ کشت به هم ریخته، بنابراین ما از سازمان تات درخواست داریم که برنامهای برای تاریخ کشت تنظیم کند.
دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: در کشور پدیده تغییر اقلیم با پدیده حکمرانی بد آب روبرو شده،
حدود ۱۴۰ میلیارد متر مکعب آب به طبیعت بدهکاریم.
به گفته وی، سالانه ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب از طبیعت قرض میگیریم که باید این موضوعات به دقت بررسی و پایش شود.
خاوازی با بیان اینکه در حال از دست دادن خاک کشور هستیم، گفت: سرعت تغییرات در کشور ما بیشتر از سرعت تغییرات در دنیا است.
بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی ۱۰ هزار هکتار از اراضی ما در سال تغییر کاربری میدهند.
دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری بر این باور است که امکان ندارد بلایی که بر سر کیفیت خاک آمده
تا ۵۰ سال آینده جبران شود.
وی با تاکید به اینکه با شوری خاک روبرو هستیم تصریح کرد: خاکها روز به روز شورتر میشود.
خاوازی با اشاره به اینکه با ورود تکنولوژی میتوان بسیاری از مشکلات را در این بخش مرتفع کرد، بیان کرد: ما هیچ محدودیتی در کشور
از نظر دانش، صنعت و بازار نداریم و اگر بخش دولتی کمک کند تا صدور مجوزهای شرکتهای خصوصی تسهیل شود و کریدور خاصی برای آنها در نظر بگیرند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری گفت: کشور پتانسیل این را دارد،
برخی از نهادههای کشاورزی از جمله کود و عوامل میکروبی را در کشور تولید و حتی صادر کند.