امروز ۳۰ شهریور ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

صندوق بین المللی پول: تکه تکه شدن اقتصادی به رشد جهانی آسیب می رساند!

تنش های تجاری آمریکا و چین چشم انداز اقتصاد جهانی را کاهش داده است!

گیتا گوپینات، معاون مدیر صندوق بین المللی پول (IMF) هشدار داده است که تکه تکه شدن در بلوک های اقتصادی غرب و چین به رهبری ایالات متحده، همکاری تجاری و رشد کلی جهانی را تهدید می کند.

به گفته گیتا گوپینات، معاون مدیر صندوق بین‌المللی پول، که روز سه‌شنبه در دانشگاه استنفورد سخنرانی کرد، رویدادهایی مانند همه‌گیری و درگیری اوکراین تجارت جهانی را به گونه‌ای که از پایان جنگ سرد دیده نشده است، مختل کرده است.

 

گوپینات اظهار داشت: «کشورها در سراسر جهان به طور فزاینده‌ای توسط نگرانی‌های امنیت اقتصادی و امنیت ملی در تعیین اینکه با چه کسی تجارت و سرمایه‌گذاری می‌کنند هدایت می‌شوند.» وی افزود که این امر منجر به انتخاب کشورها به طور فزاینده‌ای بین چین و ایالات متحده شده است.

 

گوپینات هشدار داد در حالی که تقویت انعطاف‌پذیری اقتصادی «لزوما بد نیست»، روند پراکندگی تهدیدی برای دور شدن از «سیستم تجارت جهانی مبتنی بر قوانین» و «برگردانی قابل‌توجه از دستاوردهای یکپارچگی اقتصادی» است.

 

روابط تجاری بین ایالات متحده و چین در سال های اخیر به طور قابل توجهی بدتر شده است و هر دو طرف یکدیگر را به تشدید تنش متهم می کنند. واشنگتن با استناد به نگرانی های امنیت ملی، محدودیت های تجاری بر چین را تشدید کرده است که پکن قویا آن را رد می کند. دولت چین همچنین آمریکا را به دلیل دخالت در امور داخلی این کشور، به ویژه فروش تسلیحات به تایوان، توصیه کرده است.

 

به گفته صندوق بین المللی پول، تنش فزاینده بین دو اقتصاد بزرگ جهان در سطح جهانی منعکس شده است و بیش از ۳۰۰۰ محدودیت تجاری توسط کشورها در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ اعمال شده است که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بیش از سه برابر شده است.

در همین خصوص داده‌های صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که سهم چین از واردات آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ ۸ درصد کاهش یافته است، در حالی که سهم ایالات متحده از صادرات چین در مدت مشابه حدود ۴ درصد کاهش یافته است.

 

گوپینات گفت که تجارت بین بلوک های کشورهای همسو با چین یا ایالات متحده نیز تأثیر منفی گذاشته است. این مقام صندوق بین المللی پول خاطرنشان کرد: بلوک آمریکا عمدتاً از اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا و نیوزلند تشکیل شده است، در حالی که کشورهای متمایل به چین شامل روسیه، اریتره، مالی، نیکاراگوئه و سوریه هستند.

 

به گفته گوپینات، به دلیل وابستگی بیشتر اقتصاد جهانی به تجارت، انتظار می‌رود تأثیر تکه تکه شدن اقتصادی بسیار بیشتر از دوران جنگ سرد باشد.

 

صندوق بین المللی پول تخمین زد که هزینه اقتصادی برای تولید ناخالص داخلی جهانی در سناریوی پراکندگی شدید می تواند تا ۷ درصد باشد. اگر اوضاع خفیف‌تر پیش برود، ضربه می‌تواند به ۰.۲ درصد برسد.

 

صندوق بین المللی پول نتیجه گرفت که کشورهای کم درآمد به دلیل وابستگی بیشتر آنها به واردات کشاورزی و سرمایه گذاری خارجی از اقتصادهای پیشرفته تر، احتمالاً بیشترین ضربه را خواهند دید.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی