امروز ۹ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

افزایش سهمیه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

افزایش سهمیه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛یکی از محورهای اصلی اظهارات احسان خاندوزی در روزهای اخیر، موضوع وام ازدواج بوده است. طوری‌که وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم، هم در نشست خبری خود هم در حاشیه جلسه هیأت دولت به این موضوع پرداخت و نکات جدیدی را پیرامون آن اعلام کرد.

به گفته خاندوزی، در پی دستور ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، بانک مرکزی سهمیه پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری را افزایش داد و دو بانک جدید نیز به بانک‌های عامل برای پرداخت آسان تسهیلات اضافه شده‌اند.

تکلیف پرداخت مازاد ۱۲۵ هزار فقره وام ازدواج بر بانک‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر اقتصاد در نشست خبری روز ۲۶ دی ماه، درباره پرداخت وام ازدواج گفت: «با توجه به تاکید رئیس جمهور قرار شد که با هدف صفر شدن و کاهش صف تسهیلات وام ازدواج بانک‌ها مکلف به پرداخت سریع این وام باشند و بانک مرکزی نیز تمهید کرده است که

وی همچنین افزود که به این منظور، دو بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و رسالت نیز که تاکنون تکلیفی برای پرداخت این تسهیلات نداشتند، حالا مکلف به پرداخت وام ازدواج شده‌اند و امکان ثبت نام متقاضیان در این دو بانک نیز فراهم شده است.

عقب‌ماندگی برخی بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج

خاندوزی در ادامه با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تا روز ۲۴ دی ماه، ۶۶۳ هزار و ۳۹۰ فقره تسهیلات ازدواج به مبلغ بیش از ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده که این رقم از نظر ریالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد رشد کرده است، توضیح داد: «در مقایسه با سهمیه تسهیلات تکلیفی، عملکرد اکثر بانک‌ها ۱۰۰ درصد و بالاتر است و برخی از بانک‌ها که عقب‌ماندگی در این حوزه دارند مورد تاکید قرار گرفتند که امیدواریم با پیگیری بانک مرکزی بتوانیم این مسیر را تسریع کنیم.»

وعده واهی صفر شدن صف وام ازدواج

نکته قابل توجه در اظهارات خاندوزی اما آن است که پس از رئیس جمهوری و رئیس بانک مرکزی، حالا وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت نیز به هدف دولت و بانک مرکزی برای صفر شدن صف وام ازدواج اشاره کرده است. موضوعی که با در نظر گرفتن منابع نجومی موردنیاز برای تحقق این هدف و متقاضیان جدیدی که همواره به صف وام ازدواج اضافه می‌شوند، غیرممکن به نظر می‌رسد.

حتی بانک مرکزی نیز در جوابیه‌ای که در پاسخ به یکی از گزارش‌های تجارت‌نیوز صادر کرد، به این موضوع اشاره داشت و نوشت: «روند ورود و خروج متقاضیان تسهیلات مزبور پیوسته و سیال بوده و به‌رغم تسریع و تسهیل در اعطای تسهیلات به متقاضیان در صف تسهیلات مزبور، متقاضیان جدید به این جرگه می‌پیوندند. لذا با در نظرگرفتن جریان پیوسته ورودی و خروجی متقاضیان امکان کاهش چشمگیر و صفر شدن صف این تسهیلات میسر و منطقی نیست.»

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی