به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ آنهایی که تبریز را میشناسند، به خوبی میدانند که در این شهر نقاط تاریخی و دیدنی دیگری هم هست که به دلایل مختلفی معمولا چندان اسمی از آنها شنیده نمیشود. یکی از این مکان، برج خلعت پوشان تبریز نام دارد. مکانی بسیار جذاب و تماشایی که مسلما به خاطر قدمت تاریخیاش میتواند حرفهای بسیار زیادی برای گفتن داشته باشد. اگر نام این برج شما را کنجکاو کرده، بد نیست بدانید که برج مد نظر مکان خلعت پوشان در دوران قاجار بوده و در واقع، خلعتهای اهدایی از طرف شاهان کشوری به حکمرانان آذربایجان، در داخل این مکان بر دوش آنها گذاشته میشد. پس اگر به مکان های تاریخی علاقه دارید، بازدید از این برج را در برنامه سفر تبریز خود بگنجانید.
برج خلعت پوشان یکی از قدیمیترین و تاریخیترین برجهای شهر تبریز به شمار میرود.
معماری این برج بسیار زیبا بوده و با اصالت ایرانی خود میتواند سوژه عکسهای بسیار زیبایی باشد.
دسترسی به برج خلعت پوشان با خودرو بسیار آسان است.
این برج در نزدیکی شهر باسمنج و روستاهای متعددی قرار گرفته که هر یک میتوانند گزینه خوبی برای بازدید و آشنایی با اصالت این منطقه باشند.
تاریخچه برج خلعت پوشان تبریز
قدمت برج خلعت پوشان تبریز به دوران صفویه بر میگردد. در واقع هم دوران صفویه و هم دوران قاجاریه اوج شکوه این برج بود. در آن زمان، این برج محلی بود که در آن، انعام و خلعت پادشاهی به حاکمان آذربایجان اهدا میشد. به همین دلیل، برج خلعت پوشان را میتوان محل تجمع بزرگان و اجرای مراسمات مهم شهری و کشوری دانست. جالب است بدانید که آخرین مراسم انجامشده در این برج به سال ۱۳۳۰ باز میگردد.
معماری برج خلعت پوشان تبریز
شِمای کلی برج خلعت پوشان تبریز به یک منشور بلند شباهت دارد. منشور مد نظر شامل سه طبقه مجزا است، ۱۶ ضلع بوده و قطر ۹٫۵ متری میباشد. از این رو برج خلعت پوشان، با معماری منحصر به فرد توجه عده زیادی را به خود جلب کرده است. جالب است بدانید که طبقه سوم این برج بدون سقف است. این طبقه دقیقا همان جایی است که آیین اهدای خلعت در آن انجام میشده است. دو طبقه دیگر نیز دارای سقفهای گنبدی شکل هستند. سقف طبقه دوم و برخی نقاط دیگر برج خلعت پوشان چند باری توسط دانشگاه تبریز بازسازی شده تا این عنصر تاریخی و مهم همچنان پابرجا باشد. یکی از جذابترین قسمتهای معماری برج خلعت پوشان به راه پله مدور و حیرتانگیز آن مربوط میشود. مطمئنا بالا رفتن از این پلهها برای شما هم مثل بقیه افراد هیجان انگیز خواهد بود. ناگفته نماند که امروزه فضای اطراف برج خلعت پوشان با سنگ فرش مزین شده است. ضمنا، این فضا به منظور انجام برخی تحقیقات علمی و کشاورزی فعلا به دانشگاه تبریز واگذار شده است.