به گزارش پایروس به نقل از کیهان، محمد شیریجیان تصریح کرد: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم مسئله کنترل رشد نقدینگی و تورم به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای اقتصادی کشور مورد توجه قرار گرفت. بر اساس آمارهای مقدماتی، رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱ و یک دهم درصد بوده است که نسبت به دو سال گذشته (رشد نقدینگی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب معادل ۴۰ و شش دهم و ۳۹ درصد بوده است) کاهش شدیدی را نشان میدهد.
او ادامه داد: همچنین آمارهای مقدماتی نشان میدهد که در دو ماهه سال ۱۴۰۲، نقدینگی معادل دو و یک دهم درصد رشد یافته است که این رقم دقیقاً منطبق بر مسیر رشد نقدینگی هدفگذاری شده برای سال ۱۴۰۲ است.
جهش تولید صنعتی
معاون اقتصادی بانک مرکزی درباره رشد تولید گفت: در دوره فعالیت دولت سیزدهم، نرخ رشد بخش صنعت کشور از ۳.۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۹ و نیم درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت. همچنین طی سال ۱۴۰۱، رشد مثبت بخش خدمات تداوم یافته و نرخ رشدی معادل دو و هفت دهم درصد را تجربه کرد.
شیریجیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه با نفت و بدون نفت به ترتیب برابر چهار درصد و سه و نیم درصد بوده است که نزدیک بودن این دو رقم، بیانگر آن است که رشد اقتصادی کشور صرفاً محدود به رشد گروه نفت و گاز نبوده، بلکه سایر بخشهای اقتصادی کشور نیز از رشد مطلوب و مناسبی برخوردار بودهاند. این در شرایطی است که متوسط رشد اقتصادی کشور در طول دهه ۹۰ برابر با هفت دهم درصد بوده است.
او تصریح کرد: رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۰ نیز معادل چهار و نیم درصد بود. بر اساس دیدگاه صاحب نظران اقتصادی اگر کشوری در دو سال متوالی، رشد اقتصادی بالای سه درصد داشته باشد این امر میتواند حاکی از خروج آن کشور از رکود باشد.